Σ. Φάμελλος : Η κυβέρνηση νομοθετεί τον κομματισμό στη δημόσια διοίκηση, νομοθετεί το ρουσφέτι

Σ. Φάμελλος : Η κυβέρνηση νομοθετεί τον κομματισμό στη δημόσια διοίκηση, νομοθετεί το ρουσφέτι

Ο κ. Φάμελλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι νομοθετεί τον κομματισμό στο κράτος και πως το νομοσχέδιο ορίζει τις διοικήσεις με βάση κομματική εντολή, το οποίο συνδέεται με το «σχέδιο» της «κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος» προς «κολλητούς».

Έντονη κριτική για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα, για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, την οικονομία, αλλά και τη στάση της κυβέρνησης για τη Γάζα, άσκησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στη Βουλή επί του προαναφερθέντος νομοσχεδίου.

Ο κ. Φάμελλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι νομοθετεί τον κομματισμό στο κράτος και πως το νομοσχέδιο ορίζει τις διοικήσεις με βάση κομματική εντολή, το οποίο συνδέεται με το «σχέδιο» της «κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος» προς «κολλητούς».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ξεκίνησε την τοποθέτηση του σχολιάζοντας ότι του έκανε εντύπωση που ο πρωθυπουργός «δεν είπε κουβέντα γι’ αυτά που γίνονται στη γειτονιά μας και στη Γάζα». Ο κ. Φάμελλος επανέλαβε ότι «είναι απόλυτα καταδικαστέες τρομοκρατικές ενέργειες της Χαμάς κατά αμάχων» και πως δεν μπορεί να υπάρχει «νομιμοποίηση σε επιχειρήσεις που δημιουργούν σε ακόμα περισσότερους νεκρούς παλαιστίνιους αμάχους. Δεν μπορεί το αναγνωρισμένο δικαίωμα στην αυτοάμυνα να παραβιάζει και μάλιστα βάναυσα, το ανθρωπιστικό δίκαιο». Πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα θα έπρεπε να στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις τις προσπάθειες του ΓΓ του ΟΗΕ για άμεση κατάπαυση πυρός, αποτροπή της ανθρωπιστικής κρίσης και απελευθέρωση των ομήρων. Για επανεκκίνηση των συνομιλιών για τερματισμό της κατοχής και επίλυση της σύγκρουσης με ειρηνικό τρόπο στη βάση των συνόρων του 1967 με τα Ανατολικά Ιεροσόλυμα πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού Κράτους». Ο κ. Φάμελλος είπε ότι «είναι στρατηγικό λάθος με επικίνδυνες προεκτάσεις για τη χώρα και ντροπή για τον ελληνικό λαό ο Έλληνας πρωθυπουργός να μην ακολουθεί την ισορροπημένη στάση άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπως της Γαλλίας, της Ισπανίας της Πορτογαλίας…». «Να συναντά μόνο τον πρωθυπουργό του Ισραήλ και όχι τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης. Να δηλώνει πως ό,τι και αν συμβεί, πρέπει να συμβεί χωρίς μεγάλο ανθρώπινο κόστος ή ότι ‘η ανθρωπιστική εκεχειρία πρέπει να επιβληθεί όταν είναι απαραίτητη’. Να μην καταδικάζει τον θάνατο αμάχων στην Μονή Αγίου Πορφυρίου. Να απέχει από ψήφισμα του ΟΗΕ για κατάπαυση πυρός», συνέχισε.

Σημείωσε ότι «το συμφέρον της Ελλάδας επιβάλλει να προωθήσει την ειρήνη, την σταθερότητα και το διεθνές δίκαιο στην περιοχή της. Όχι να βασιζόμαστε στη μονοδιάστατη εξωτερική πολιτική του δεδομένου συμμάχου, εις βάρος των συμφερόντων της χώρας μας».

Ο κ. Φάμελλος σχολίασε ότι ο πρωθυπουργός σήμερα επιχείρησε να αλλάξει την ατζέντα από την ακρίβεια, από την ανασφάλεια της κοινωνίας, «όμως η ασκούμενη πολιτική της κυβέρνησης έχει αποδείξει ακριβώς το αντίθετο, μας απομακρύνετε συνεχώς από το ευρωπαϊκό κεκτημένο». Σε αυτό το πλαίσιο αναφέρθηκε στην υπόθεση των υποκλοπών, σχολιάζοντας ότι δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι «σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό κράτος απειλείται ο πρόεδρος Ανεξάρτητης Αρχής, δημόσια και με ωμότητα από κυβερνητικά στελέχη, όπως κατήγγειλε ο .κ Ράμμος στην Επιτροπή LIBE του ΕΚ». “Όπως δεν μπορώ να δεχτώ ότι διώκονται στην Ελλάδα μέλη μιας Ανεξάρτητης Αρχής γιατί ασκούν τη συνταγματική τους υποχρέωση. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι στη χώρα μας η κυβέρνηση με το ακροδεξιό δεκανίκι της Ελληνική Λύσης παρενέβη με μαθηματικές αλχημείες και άλλαξε τη σύνθεση της ΑΔΑΕ μόλις μια μέρα πριν από τη διενέργεια συνεδρίασης της Αρχής που θα επέβαλε πρόστιμο στην ΕΥΠ για τις παράνομες παρακολουθήσεις, για τις οποίες και το Μαξίμου είναι μπλεγμένο και αυτό έχει αποδειχτεί», πρόσθεσε.

Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τη Δικαιοσύνη «αλλά μας δημιουργούν ανησυχίες οι καθυστερήσεις της Δικαιοσύνης». Σχολίασε ειδικότερα πώς είναι δυνατόν 18 μήνες να μην έχουν κληθεί μάρτυρες οι θιγόμενοι και καταγγέλλοντες, ενώ καλούνται ως διωκόμενοι μέλη της Ανεξάρτητης Αρχής». Πρόσθεσε ότι επίσης εδώ και πολλούς μήνες «δεν έχει γίνει διασταύρωση των στοιχείων των 92 τηλεφώνων που δέχτηκαν επίθεση από το κακόβουλο λογισμικό με τους παρακολουθούμενους από την ΕΥΠ». Ρώτησε ακόμα γιατί δεν έχουν κληθεί αυτοί που ο κ. Μητσοτάκης έχει πει ότι ήταν απαράδεκτη η επιλογή τους η παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση οφείλει να δώσει απαντήσεις και για τα περί παρακολούθησης του αρχηγού του στρατεύματος «ή δεν σας ενδιαφέρει ότι από τις τις λίστες που διακινούνται για το predator υπάρχουν μέσα ο υπουργός Εξωτερικών και ο υπουργός ‘Αμυνας και η εισαγγελέας της ΕΥΠ;».

Με πληροφορίες απο το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε εδώ