Γιατί καθυστέρησε η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ;

Γιατί καθυστέρησε η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ;

•  Οργή για τη χλιαρή αντίδραση της Αθήνας στην επίθεση κατά της Ι. Μ. Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα

Η πρώτη απόπειρα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να επισκεφτεί το Ισραήλ είχε ματαιωθεί λόγω των θεμάτων ασφαλείας που υπήρχαν, όπως είχε ανακοινωθεί. Παράλληλα, όμως, όλο το προηγούμενο διάστημα βλέπαμε ξένους ηγέτες να πηγαινοέρχονται στο Ισραήλ.

Μάλιστα, μέχρι και ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης πήγε στο Τελ Αβίβ και είχε συνομιλίες με την ισραηλινή ηγεσία. Τελικά, η επίσκεψη Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, με αρκετή καθυστέρηση, και ενώ είχαν περάσει ήδη 16 ημέρες πολέμου. Μήπως ήταν άλλοι οι λόγοι για την ακύρωση της επίσκεψης; Μήπως το Ισραήλ δεν ήταν ικανοποιημένο από το επίπεδο στήριξης που προσέφερε η Ελλάδα ή η Αθήνα δεν ήθελε να ενοχλήσει τους Άραβες;

Κομπάρσος η Ελλάδα!

Η Ελλάδα, κάποτε, διαδραμάτιζε σοβαρό ρόλο στην περιοχή, και μάλιστα είχε αναλάβει και μεσολαβητικό ρόλο στις κρίσεις που ανέκυπταν. Τώρα εμφανίζεται ως κομπάρσος, ενώ δεν έχει ακόμη κατορθώσει να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Πάντως, εάν αποφασιστεί η αποστολή βοήθειας, ας ελπίσουμε να γίνει με επαγγελματικό τρόπο και να καλυφθεί κάθε κενό ασφαλείας. Η τραγική εμπειρία της Λιβύης ας ελπίσουμε να έγινε μάθημα σε όσους σχεδιάζουν τέτοιες επιχειρήσεις.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ

Φωτο αρχειου

Σχολιάστε εδώ