Κρύβεται κάτι άλλο στην επίσκεψη Ντμπεϊμπά στην Κωνσταντινούπολη;

Κρύβεται κάτι άλλο στην επίσκεψη Ντμπεϊμπά στην Κωνσταντινούπολη;

O λίβυος πρωθυπουργός Ντμπεϊμπά βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη για συνομιλίες με τον Ταγίπ Ερντογάν. Όταν βρίσκεται στα δύσκολα, ο Αμπντούλ Χαμίτ Ντμπεϊμπά τρέχει στην Άγκυρα και ίσως η απάντηση να βρίσκεται στην ανακοίνωση της Τουρκίας, σύμφωνα με την οποία, εκτός των άλλων, συζητήθηκε η ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας και η εκπαίδευση στρατιωτικών δυνάμεων της Λιβύης από την Τουρκία.

Προφανώς, ο κ. Ντμπεϊμπά, εν όψει διεργασιών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εκλογές, στις οποίες είτε δεν θα είναι υποψήφιος είτε θα χάσει, θέλει να εξασφαλίσει τη στρατιωτική στήριξη της Άγκυρας ώστε να παραμείνει στη θέση του. Ας περιμένουμε να δούμε αν κρύβεται και κάτι άλλο πίσω από την επίσκεψη αυτή, καθώς έγινε γνωστό ότι τις επόμενες ημέρες ο τούρκος υπουργός Ενέργειας θα ταξιδέψει στη Λιβύη, στο πλαίσιο μιας συνάντησης που διοργανώνει η κυβέρνηση της Τρίπολης για τα ενεργειακά της Λιβύης.

Εν τω μεταξύ, η Αθήνα ακόμη δεν έχει πρεσβευτή στην Τρίπολη καθώς ο πρέσβης Νίκος Γαριλίδης, που έχει μετατεθεί εκεί, βρίσκεται ακόμη στην Αθήνα, ενώ ο γενικός πρόξενος Βεγγάζης Σταύρος Βενιζέλος ετοιμάζεται να αναχωρήσει για το νέο του πόστο στην Αυστραλία…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ

Φωτο αρχειου

Σχολιάστε εδώ