Αυξήσεις μισθών σχεδιάζουν οι 9 στις 10 τουριστικές επιχειρήσεις – Αυτάρκης σε χαλκό η ΕΕ χάρη στις Σκουριές

Αυξήσεις μισθών σχεδιάζουν οι 9 στις 10 τουριστικές επιχειρήσεις – Αυτάρκης σε χαλκό η ΕΕ χάρη στις Σκουριές

♦ Η κλιματική αλλαγή κοστίζει 391 εκατ. δολ. ημερησίως. Σύμφωνα με την επιστημονική επιθεώρηση «Nature Communications», οι ανθρώπινες ζωές που χάνονται αναλογούν στο 63% του κόστους.

♦ Αυτάρκης σε χαλκό θα είναι η Ευρώπη χάρη στις Σκουριές. Το μεταλλείο Ολυμπιάδας παράγει σήμερα 56.300 ουγγιές χρυσού, ενώ σε πλήρη λειτουργία η παραγωγή θα φτάσει στις 215.000 ουγγιές.

♦ Αυξήσεις μισθών σχεδιάζουν οι 9 στις 10 τουριστικές επιχειρήσεις, καθώς δυσκολεύονται να βρουν προσωπικό, ιδιαίτερα σε εξειδικευμένες θέσεις. Εργαζόμενοι που διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα δεν δέχονται σε ποσοστό 80% την προσφερόμενη θέση εργασίας.

♦ Προσδοκίες για «πάγωμα» των επιτοκίων από την ΕΚΤ, καθώς η οικονομία της Ευρωζώνης επιδεινώνεται και είναι στα πρόθυρα της ύφεσης. Η Κριστίν Λαγκάρντ αναμένεται να ανακοινώσει ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν στα υφιστάμενα επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

♦ Αυξήθηκε κατά 15% ο τζίρος των ηλεκτρονικών σούπερ μάρκετ το εννιάμηνο του έτους, ενώ και οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Από την άλλη, ο αριθμός των προϊόντων που περιλαμβάνει το μέσο καλάθι μειώθηκε κατά 7%, κάτι που αποδίδεται στις ανατιμήσεις.

♦ Με το Δημόσιο να χάνει 8,8 εκατομμύρια ευρώ ημερησίως από τη φοροδιαφυγή στον ΦΠΑ, προωθείται η επέκταση των POS σε όλους τους κλάδους.

♦ Οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες για την τιμολόγηση του άνθρακα. Η επιβολή τιμής στις εκπομπές άνθρακα θα αναγκάσει επιχειρήσεις και νοικοκυριά να πληρώνουν εάν μολύνουν τον πλανήτη.

♦ Καθαρά κέρδη 2,32 δισ. ευρώ για τη UniCredit το τρίτο τρίμηνο του έτους!

♦ Οι οίκοι μόδας ταυτίζονται κάποιες φορές με ένα χρώμα, που γίνεται σήμα κατατεθέν τους. Ο Gucci είναι μπορντό, ο Valentino λευκός, ο Burberry μπλε, η Miu Miu μπλε. Οι σόλες του Louboutin είναι κόκκινες γιατί το 1993 ο σχεδιαστής ήθελε να κάνει το ντεμπούτο του με ένα παπούτσι που να αποτίει φόρο τιμής στον Άντι Γουόρχολ.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 

 


Σχολιάστε εδώ