Ξαφνικά, οι Γερμανοί όχι απλώς μας αγάπησαν αλλά…

Ξαφνικά, οι Γερμανοί όχι απλώς μας αγάπησαν αλλά…

[ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ]
Toυ Μάκη Κουρή

Ξαφνικά, οι Γερμανοί όχι απλώς μας αγάπησαν αλλά… αναπέμπουν και ύμνους για την Ελλάδα! Λένε ευθέως ότι αισθάνονται υπερήφανοι για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας. Οι Γερμανοί βλέπουν στην Ελλάδα την επιτυχημένη εφαρμογή της γερμανικής συνταγής για σφιχτή δημοσιονομική πολιτική και πειθαρχία. Με την πρωτόγνωρη οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι Γερμανοί στο εσωτερικό, έχουν φτάσει στο σημείο να βρίσκουν στην Ελλάδα κάποιες στιγμές υπερηφάνειας…

♦ Αμερικανικά C-130 με περίπου 120 άτομα συνοδευτικό προσωπικό θα σταθμεύσουν τις επόμενες εβδομάδες στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας. Οι αμερικανικές μεταφορικές δυνάμεις σταθμεύουν στην Ελευσίνα ώστε να υποστηρίξουν την αυξημένη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο.

♦ Το διαβάσαμε κι αυτό… «Σε συνάντηση γονέων σε δημόσιο σχολείο, πατέρας αρνήθηκε ως μομφή το γεγονός ότι ο γιος του ασκεί μπούλινγκ στους συμμαθητές του, με το νυν υπέρ πάντων επιχείρημα: ‘‘Θέλω το παιδί μου να γίνει άντρας, όχι…’’. Παρ’ ολίγον, δε, να κατηγορηθεί η έμπειρη δασκάλα για εκφοβισμό με χάρακα, που βρέθηκε για τις ανάγκες του μαθήματος επάνω στην έδρα, αν η αυστηρή παρέμβαση του διευθυντή δεν έκανε τον πατέρα να αναδιπλωθεί», γράφει η Μαρία Κατσουνάκη στην «Καθημερινή».

♦ Οργή σε Ευρώπη και Αμερική για τη χειραψία Όρμπαν – Πούτιν στο παρασκήνιο εκδήλωσης στην Κίνα. «Ενώ η Ρωσία χτυπάει ουκρανούς πολίτες, η Ουγγαρία (σ.σ. χώρα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ) παρακαλάει και συζητάει για επιχειρηματικές συμφωνίες», ανέφερε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ουγγαρία.

♦ Χώρισε λόγω σεξισμού η Τζόρτζια Μελόνι. Σε βίντεο ακούγεται ο σύντροφός της να κάνει άβολες και προσβλητικές προτάσεις σε μια συνάδελφό του. Την ίδια στιγμή, η χώρα παρέλυε από την 24ωρη πανιταλική απεργία.

♦ Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Enel Romania από τη ΔΕΗ, με τον ελληνικό όμιλο να έχει πλέον 9 εκατ. πελάτες. Όλη η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας της Enel στη Ρουμανία προέρχεται από ΑΠΕ, γεγονός που αυξάνει το ποσοστό «πράσινου χαρτοφυλακίου» στο συνολικό E­BITDA της ΔΕΗ και βελτιώνει τους σχετικούς δείκτες ΕSG.

♦ Εκτιμάται ότι 800.000 – 900.000 νέοι Ρώσοι υψηλής εξειδίκευσης εγκατέλειψαν τη χώρα μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Επιπλέον, το ρούβλι έχει υποτιμηθεί κατά 30% από τον Ιανουάριο, με την πτώση του να έχει επιταχυνθεί από τον Ιούνιο. Η Τράπεζα της Ρωσίας δεν κατόρθωσε να ανακόψει τη διολίσθηση, ούτε όταν αύξησε το βασικό επιτόκιο από 7,5% σε 13%.

♦ Μας… τιμωρούν τα αφεντικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις αμυντικές δαπάνες που κάνει η Ελλάδα, με αποτέλεσμα να έχει έλλειμ­μα, είπε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξή του. Και επισήμανε: «Δεν πρέπει να τιμωρούμαστε από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το ότι ανταποκρινόμαστε στις υποχρεώσεις μας στο ΝΑΤΟ». Μπράβο του!


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ