Αυτόματη διαγραφή… Τέλος στα χρέη-ουρά

Αυτόματη διαγραφή… Τέλος στα χρέη-ουρά

Τέλος στα χρέη-ουρά που αφήνουν οι πλειστηριασμοί. Με τις βελτιώσεις που προωθεί το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας στον εξωδικαστικό μηχανισμό και στον κώδικα δεοντολογίας για τους servicers, μπαίνει τέλος στους πλειστηριασμούς που άφηναν υπόλοιπο χρέους, το οποίο δεν τελείωνε ποτέ. Με τις νέες βελτιώσεις, ο εξωδικαστικός μηχανισμός λαμβάνει υπόψη του την περίπτωση να μείνει υπόλοιπο από πιθανό πλειστηριασμό και προτείνει ρύθμιση με επιπλέον «κούρεμα» έως 28%.

♦ Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, από τα 676.000 ΑΦΜ ελεύθερων επαγγελματιών:
= το 32,7% εμφανίζεται στην Εφορία με μηδενικά εισοδήματα ή ζημίες,
= το 25,5% δηλώνει εισοδήματα μέχρι 5.000 ευρώ και
= το 20% δηλώνει εισοδήματα πάνω από 10.900 ευρώ.

♦ Όλοι θα είναι παρόντες στο νέο συνέδριο του «Κύκλου Ιδεών» του Ευάγγελου Βενιζέλου με τίτλο «Ασυμμετρίες και εθνική ατζέντα», που θα πραγματοποιηθεί στις 5 – 7 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία». Θα συμμετάσχουν οι Γιάννης Στουρνάρας, Κυριάκος Πιερρακάκης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Γιώργος Φλωρίδης κ.ά. Ο… κύκλος θα κλείσει με συζήτηση για τα εθνικά θέματα μεταξύ Ευάγγελου Βενιζέλου και Ντόρας Μπακογιάννη.

♦ Μεγάλο ενδιαφέρον είχε η συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στον «Εθνικό Κήρυκα», που περιείχε και προσωπικές εξομολογήσεις, όπως ότι πηγαίνει στην Εκκλησία και θυμάται τις προσευχές που του μάθαινε η γιαγιά του, η Αλεξάνδρα η Κρητικιά. Θρήσκος ο Κασσελάκης…

♦ Κανένας υποψήφιος με αποκλειστικά ΣΥΡΙΖΑϊκό χρίσμα δεν πέρασε στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ενώ σε όλες σχεδόν τις περιφέρειες κατέγραψε επιδόσεις χαμηλότερες από εκείνες της συντριβής των εθνικών εκλογών. Και αυτό το κλίμα δεν αλλάζει με το παλιό κόλπο των διαγραφών.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 

 


Σχολιάστε εδώ