Αλεξανδρούπολη σιδηρόδρομος: Να μπαλώσουμε πρώτα τα του οίκου μας

Αλεξανδρούπολη σιδηρόδρομος: Να μπαλώσουμε πρώτα τα του οίκου μας

Mε πρωτοβουλία και της Αθήνας (πρόσφατες δηλώσεις του ΥΠΕΞ Γιώργου Γεραπετρίτη), επιχειρείται να μπει στο τραπέζι της συζήτησης η εναλλακτική διαδρομή για την εξαγωγή των σιτηρών της Μαύρης Θάλασσας από την Αλεξανδρούπολη.

Το σχέδιο, το οποίο βλέπουν θετικά και οι Αμερικανοί, ως μία από τις τρεις ή τέσσερις εναλλακτικές που υπάρχουν, προβλέπει τη μεταφορά των σιτηρών από λιμάνι της Βουλγαρίας ή της Ρουμανίας προς την Αλεξανδρούπολη και από εκεί με φορτηγά πλοία προς τις αγορές. Ακούσαμε, μάλιστα, τον κ. Σταϊκούρα να αναγγέλλει τη μελέτη έργων για σιδηροδρομική διασύνδεση των χωρών αυτών με την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Αλεξανδρούπολη.

Όλα αυτά τα σχέδια είναι πολύ σημαντικά, αλλά μήπως θα πρέπει να δούμε ότι ακόμη και η σιδηροδρομική γραμμή Αθήνας – Θεσσαλονίκης, η οποία ήδη μετά τα Τέμπη λειτουργούσε προβληματικά, έχει και πάλι σοβαρότατα προβλήματα λόγω των καταστροφών από τις πλημμύρες; Αυτό έχει πλήξει σοβαρότατα το κύρος της Ελλάδας και την αξιοπιστία της ως κόμβου μεταφοράς εμπορευμάτων από και προς την Ευρώπη.

Και έτσι, πριν κάνουμε μεγαλεπήβολα σχέδια και προτάσεις, ας κοιτάξουμε πρώτα να μπαλώσουμε τα του οίκου μας και τις υποδομές που είναι στοιχειωδώς αναγκαίες για να διεκδικήσουμε τέτοιους στρατηγικής σημασίας διαδρόμους…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ