Αυτόνομοι μέχρι τέλους! – Ο Ν. Ανδρουλάκης αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Αυτόνομοι μέχρι τέλους! – Ο Ν. Ανδρουλάκης αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Αμετακίνητος στην απόφασή του να ακολουθήσει αυτόνομη πολιτική πορεία δηλώνει ο Ν. Ανδρουλάκης, πα­ρά τις προτροπές και τις πιέσεις που δέχεται από πολλές πλευρές. Την ίδια στιγμή καταστρώνει τα σχέδιά του, με πρώτο σταθμό τις ευρωεκλογές, όπου ο στόχος είναι το ΠΑΣΟΚ να αναδειχθεί δεύτερο κόμμα.

Οι πιέσεις προς την πλευρά της Χαριλάου Τρικούπη έγιναν ακόμη πιο έντονες μετά τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, καθώς η επικράτηση του Χ. Δούκα στην Αθήνα με τη στήριξη και του ΣΥΡΙΖΑ ερμηνεύτηκε από αρκετούς, ακόμη και μέσα στο ΠΑΣΟΚ, ως πρόκριμα για τη μελλοντική συνεργασία των δύο κομμάτων με ορίζοντα τις ευρωεκλογές του 2024. Ο κ. Ανδρουλάκης κλείνει με θόρυβο την πόρτα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Αποκηρύττει τα παζάρια σε επίπεδο κορυφής και διαμηνύει ότι «συνεργασίες για να παίξουν ρόλο κάποιοι τυχοδιώκτες δεν πρόκειται να κάνω». Ενώ ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «βρίσκεται σε περιδίνηση» και πως «δεν θα σηκώσουμε εμείς τα προβλήματά του».

Ακόμη πιο σαφείς είναι παράγοντες της Χαριλάου Τρικούπη, οι οποίοι, σχολιάζοντας το… προσκλητήριο Κασσελάκη, τις… νουθεσίες του Γ. Παπανδρέου και τις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι για συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζουν: «Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε νικηφόρα τη Νέα Δημοκρατία και όχι για να πετάμε σωσίβιο σε κάθε δύσκολη στιγμή». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Μιχ. Κατρίνης, ο οποίος σημειώνει: «Συνεχίζουμε την αυτόνομη πορεία προς τον επόμενο στόχο, που είναι οι ευρωεκλογές»!

Σε δύο φάσεις
Το σχέδιο που έχουν καταστρώσει στη Χαριλάου Τρικούπη εξελίσσεται σε δύο στάδια. Πρώτος σταθμός θα είναι οι ευρωεκλογές του Ιουνίου (ή Μαΐου), όπου ο στόχος του κ. Ανδρουλάκη είναι το ΠΑΣΟΚ να είναι δεύτερο κόμμα, με διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ και σε μικρή απόσταση από τη Νέα Δημοκρατία. Είναι κάτι τέτοιο εφικτό; «Ναι», απαντούν από το επιτελείο του.

Από τη μια, όπως εκτιμούν, η Νέα Δημοκρατία έχει μπει σε πορεία φθοράς και θα χάνει σταθερά δυνάμεις, με συνέπεια να μειώνεται και η εκλογική επιρροή της. Από την άλλη επισημαίνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εισέλθει σε μια άνευ προηγούμενου περιδίνηση και πολύ δύσκολα θα αποφύγει τη διάσπαση. Και αν πάλι παραμείνει ενωμένος μέχρι τις ευρωεκλογές, οι εσωτερικές διαμάχες θα προκαλούν διαλυτικά φαινόμενα μέσα στο κόμμα. Θεωρούν δε ότι ο κ. Κασσελάκης δεν διαθέτει ούτε την εμπειρία ούτε το πολιτικό εκτόπισμα για να διαχειριστεί τέτοιου είδους κρίσεις.

Το δεύτερο στάδιο του σχεδίου της Χαριλάου Τρικούπη θα ξεκινήσει την επομένη των ευρωεκλογών. Υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι το ΠΑΣΟΚ θα έχει αναδειχθεί δεύτερο κόμμα και παράλληλα θα έχει ενισχύσει σημαντικά τα ποσοστά του. Από το σημείο αυτό θα ξεκινήσει η μεγάλη προσπάθεια, με ορίζοντα τις εθνικές εκλογές και στόχο τη νίκη και την… επιστροφή στην εξουσία!

Δεδομένου ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε ακριβώς θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές και κάτω από ποιες συνθήκες, τέτοιοι μακρόπνοοι σχεδιασμοί, εκτός από μεγαλεπήβολοι, μπορεί να αποδειχθούν ανεδαφικοί.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ