Χρήστος Σταϊκούρας: Eπτά δέσμες πολιτικών έχει αναλάβει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Χρήστος Σταϊκούρας: Eπτά δέσμες πολιτικών έχει αναλάβει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Τις επτά δέσμες πολιτικών που έχει αναλάβει η κυβέρνηση και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών παρουσίασε στο ετήσιο συνέδριο του Economist ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, υπογραμμίζοντας πως προτεραιότητα αποτελεί η αναβάθμιση των υποδομών, η ενίσχυση της ασφάλειας των υποδομών και των μεταφορών και η συνδεσιμότητα στην ευρύτερη περιοχή.
Η πρώτη δέσμη πολιτικής είναι η υλοποίηση δημοσίων έργων. Ανάμεσα σε αυτά τα μεγάλα εμβληματικά έργα, όπως είπε, είναι το Μετρό Θεσσαλονίκης που θα λειτουργήσει μέσα στο 2024. «Σημαντικό τμήμα του Ε-65, μέχρι την Καλαμπάκα, παραδίδεται μέχρι τον Απρίλιο του 2024. Ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος προχωρά, σε ποσοστό ολοκλήρωσης άνω του 25%. Και τα τρία τμήματα του έργου πάνε με καλύτερους ή λιγότερο καλούς ρυθμούς. Η οδική σύνδεση Άκτιο-Αμβρακία θα παραδοθεί στο σύνολό της φέτος. Η κατασκευή της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής της Θεσσαλονίκης (Flyover) ξεκινά 10 Νοεμβρίου. Ο οδικός άξονας Ιωάννινα-Κακαβιά και το τμήμα Λαμία-Καρπενήσι επαναδημοπρατήθηκαν. Δεν έχουν μεταβληθεί τα χρονοδιαγράμματα παρά τις καινούργιες εξωγενείς κρίσεις», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.
Στις υπόλοιπες δέσμες πολιτικής περιλαμβάνονται η υλοποίηση μεγάλων αρδευτικών, εγγειοβελτιωτικών και αντιπλημμυρικών έργων, ο έλεγχος και η συντήρηση υφιστάμενων έργων υποδομής, η μεταρρύθμιση του ελληνικού σιδηροδρόμου, η περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας των αεροδρομίων, των αερομεταφορών και της αεροναυτιλίας, η ενίσχυση της ανθεκτικότητας των μεταφορών, άρρηκτα συνδεδεμένη με τις υποδομές και η άμεση αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές των πληγεισών περιοχών, με έργα υψηλότερης ανθεκτικότητας.

Σχολιάστε εδώ