Βαρύ το κλίμα στη Νέα Δημοκρατία!

Βαρύ το κλίμα στη Νέα Δημοκρατία!

–Υπουργοί και βουλευτές ζητούν από τον πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες

Βαριά είναι η ατμόσφαιρα στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας και το κλίμα που επικρατεί κάθε άλλο παρά εύκρατο και υγιεινό είναι. Οι πανηγυρισμοί μετά τις πρώτες κάλπες για την τοπική αυτοδιοίκηση κόπηκαν… μαχαίρι μετά τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εκλογών.

Το πλήγμα για την παράταξη, αλλά και προσωπικά για τον Κυρ. Μητσοτάκη, ήταν βαρύ και ως τέτοιο το εκτιμούν υπουργοί και βουλευτές.

Την προπερασμέ­νη Κυριακή, η Νέα Δημοκρατία υπέστη μια σοβαρή ήττα, την πρώτη από την ανάληψη της προεδρίας από τον Κυρ. Μητσοτάκη. Και η ανησυχία των περισσότερων είναι μήπως αυτή η ήττα δεν ήταν η πρώτη και η… τελευταία! Άπαντες στη γαλάζια παράταξη συμφωνούν στο ότι με την ψήφο τους οι πολίτες, εκτός του ότι αποδοκίμασαν συγκεκριμένους υποψήφιους (περιφερειάρχες, δημάρχους), έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα και προς την κυβέρνηση.

Για τα πεπραγμένα της (λάθη, αστοχίες αβελτηρίες κ.ά.) σε αυτό το πρώτο τρίμηνο της δεύτερης θητείας της. Το δευτερεύον μήνυμα των πολιτών ήταν ότι τα πράγματα στη χώρα δεν πάνε καλά και ότι πρέπει να γίνει κάτι ούτως ώστε το καράβι να επανέλθει στη σωστή πορεία. Η πιο μεγάλη ανησυχία των γαλάζιων στελεχών έχει ως αφετηρία το γεγονός ότι σε αυτές τις (δεύτερες) εκλογές επλήγη το κύρος και το πολιτικό εκτόπισμα του Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος μέχρι πρότινος έδειχνε να είναι άτρωτος.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό της απογοήτευσης και της ανησυχίας, αρκετά στελέχη της παράταξης αλλά και ορισμένοι εκ των υπουργών επισημαίνουν την ανάγκη ανάληψης σημαντικών πρωτοβουλιών για την αναστροφή του κλίματος. «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σαν να μη συνέβη τίποτα», τονίζουν και προσθέτουν ότι «η κυβέρνηση πρέπει να κάνει πολλά περισσότερα από όσα είχε σχεδιάσει πριν από τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Τα ίδια στελέχη ισχυρίζονται ότι με την ψήφο τους οι πολίτες έδειξαν ότι η ανοχή τους προς την κυβέρνηση τελείωσε και ότι πλέον περιμένουν συγκεκριμένα έργα και… αποδείξεις. Σε αντίθεση περίπτωση, όπως προειδοποιούν, «το μήνυμα των πολιτών στις ευρωεκλογές θα είναι ακόμη πιο σκλη­ρό για τη Νέα Δημοκρατία».

Σε αυτά που πρέπει να γίνουν τα γαλάζια στελέχη συμπεριλαμβάνουν την προώθηση των αντιπλημμυρικών έργων στη Θεσσαλία, την αντιμετώπιση της ακρίβειας, την ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών, την πάταξη της αισχροκέρδειας, την αντιμετώπιση της έξαρσης της βίας και της εγκληματικότητας στη χώρα, κυρίως δε στην Αθήνα, κ.ά. Πολλά και σημαντικά για να γίνουν σε διάστημα έξι – επτά μηνών.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ