Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: Οι άνθρωποι ψάχνουν να βρουν ένα δρόμο…

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: Οι άνθρωποι ψάχνουν να βρουν ένα δρόμο…

[Εξομολογήσεις]

«Είμαστε μια κοινωνία παραζαλισμένη. Μια κοινωνία πολύ μπερδεμένη που έπειτα από πολλά χρόνια κρίσης και έναν διχασμό, όπου οι μεν τραβάνε το σχοινί στη μία πλευρά και οι άλλοι στην αντίθετη, με μισαλλοδοξία που είχε να εμφανιστεί τόσο έντονα στα ελληνικά πράγματα από τα χρόνια του ’50.

Βγαίνοντας λοιπόν από τα χρόνια της άμεσης κρίσης και κάπως ανακάμπτοντας και, έχοντας ένα αίτημα για την περίφημη κανονικότητα που σε άλλους ακούγεται λέξη ιερή και σε κάποιους σχεδόν βρισιά, οι άνθρωποι ψάχνουν παραζαλισμένοι να βρουν ένα δρόμο.

Σε μια εποχή που βασίζεται τόσο πολύ σε τι γράφεται στα κοινωνικά δίκτυα, που οι πολιτικοί για να έχουν ένα έρεισμα στην κοινωνία, πρέπει να έχουν πολύ καλό TikTok. Δεν το καταδικάζω, το διαπιστώνω. Σήμερα πρέπει κανείς να είναι όσο πιο ελαφρύς γίνεται.

Δεν δίνεται πουθενά ο χώρος να συστηθούν οι ιδέες, να έχει κανείς κάποια κατεύθυνση. Και τα ΜΜΕ κάπως μιμούνται τον τρόπο των κοινωνικών δικτύων. Είναι ευκολότερο να μιλήσεις για το πρόσωπο με μια πιο κουτσομπολίστικη πλευρά και λιγότερο για τις ιδέες που προσφέρει».

Υπογραφή: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Σκηνοθέτης


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ