Ένα Κυπριακό τραγούδι για την ειρήνη… στο διάστημα μέσω της Hellas Sat

Ένα Κυπριακό τραγούδι για την ειρήνη… στο διάστημα μέσω της Hellas Sat

• Το τραγούδι τους «Freedom from Today» θα υπάρχει στον Hellas Sat 5 που θα εκτοξευτεί σε λίγα χρόνια

Το τραγούδι «Freedom from Today» που ετοίμασαν οι Μάριος Θεοδώρου, Tugce Berseler και o δεκαεπτάχρονος Αχιλλέας Θεοδώρου, με πλειάδα νεαρών μουσικών αναμένεται, με την βοήθεια της Hellas να ταξιδέψει μέχρι το διάστημα για να στείλει από την Κύπρο ένα μήνυμα ειρήνης και ελευθερίας σε όλο τον κόσμο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hellas Sat, Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς, ανέφερε πως ένα από τα συνθήματα τον Μαίο του 2003 όταν άρχιζε το διαστημικό ταξίδι, ήταν η γεφύρωση πολιτισμών στο διάστημα (Βridging Cultures in Space). «Με αυτό το σύνθημα δηλώσαμε την πρόθεση μας να λειτουργήσουμε ως ένας διαφορετικός δορυφορικός οργανισμός, ένας οργανισμός με ουσιαστική και καταλυτική παρέμβαση και παρουσία στις κοινωνίες των χωρών που καλύπτουν οι δορυφόροι μας, και όχι ένας απλός πάροχος δορυφορικών υπηρεσιών» σημείωσε.
Κύριος στόχος της Hellas Sat, δήλωσε, είναι η χρήση του διαστήματος και των δορυφόρων για την προαγωγή της ειρήνης και της διασυνοριακής αειφόρου ανάπτυξης, μέσα από τη συνεργασία και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης μετάξύ των ανθρώπων.

Ο Μάριος Θεοδώρου στο μήνυμά του, αναφέρεται στην υπέρβαση που χρειάζεται για επιτευχθεί η ελευθερία και η ειρήνη. Σημειώνει συγκεκριμένα ότι απαραίτητπο συστατικό της ειρήνης και της ελευθερίας είναι η αγάπη. Και η αγάπη από μόνη της είναι υπέρβαση.Παρ’ όλα αυτά δεν είναι αδύνατη. Ένα τραγούδι στο διάστημα υπερβαίνει από μόνο του τα όρια. Πόσο μάλλον να μιλά στις μέρες μας για τις αξίες της ειρήνης και της ελευθερίας του ανθρώπου, όταν καλούμαστε εν μέσω πολέμων να διαλέξουμε πλευρά. Το «Freedom from Today» υπερβαίνει κάθε πλευρά και τάσσεται με τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Στο δικό του μήνυμα, ο 17χρονος στοιχουργός του τραγουδιού, Αχιλλέας Θεοδώρου, αναφέρθηκε στην ανάγκη της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους τους ανθρώπους στον πλανήτη μας, πόσο μάλλον το δικαίωμα της ελευθερίας και της ειρηνικής ζωής.
Ως η νέα γενιά, σημείωσε, έχουμε την ευθύνη να δημιουργήσουμε ένα ειρηνικό και ελεύθερο μέλλον για να ζήσουμε, από σήμερα κιόλας.
Στην δική της τοποθέτηση η Tugce Beserler, αναφέρθηκε στην πρώτη στιγμή που άκουσε την ιδέα του Μάριου. Νόμιζε ότι πρόκειται για ένα άπιαστο όνειρο, πόσο μάλλον ένα τραγούδι δύο άγνωστων, μέχρι πριν από λίγους μήνες, να πάει στο διάστημα ως ένα τραγούδι – μήνυμα ειρήνης. «Η μουσική είναι παγκόσμια γλώσσα που ξεπερνά όλα τα σύνορα και ενώνει τους ανθρώπους και με τη χρήση αυτής της γλώσσαας ευχόμαστε να αποτελέσουμε έμπνευση για ενότητα και συνεργασία. Αν και αυτό το ταξίδι στο διάστημα είναι συμβουλικό, εντούτοις το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε είναι πολύ μεγαλύτερο και σήμερα στην γειτονιά μας το χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ. Με αυτό το τραγούδι θελουμε να δείξουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά, ακόμα και να ξεπεράσουμε τ’ αστέρια», ανέφερε.
Καταλήγοντας, η Tugce, εξέφρασε την ελπίδα, το τραγούδι «Freedom from Today» ν’ αποτελέσει πηγή εμπνευσης και να υπενθυμίζει πως οι άνθρωποι μπορούν να συνυπάρξουν ειρηνικά σ’ ένα κοινό μέλλον».


Σχολιάστε εδώ