Καταιγιστικές οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραπομπή για διαγραφή Φίλη, Βίτσα, Σκουρλέτη – Πώς σχολιάζουν οι ίδιοι την απόφαση Κασσελάκη

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραπομπή για διαγραφή Φίλη, Βίτσα, Σκουρλέτη – Πώς σχολιάζουν οι ίδιοι την απόφαση Κασσελάκη

Με μεγάλη ταχύτητα τρέχουν οι εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να προχωρήσει στη διαγραφή του Δημήτρη Βίτσα, του Νίκου Φίλη και του Πάνου Σκουρλέτη, λόγω των ανοικτών δηλώσεων αμφισβήτησης της ηγεσίας.

Ο κ. Κασσελάκης ανεφερε πως «επί πέντε χρόνια αντιπολιτεύονται τον ΣΥΡΙΖΑ και γίνονται τηλεοπτικοί χορηγοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

«Κανένας δεν θέλει να φύγει από το σπίτι του, ιδιαίτερα εάν έχει ματώσει για να το φτιάξει. Όμως η υποταγή δεν είναι επιλογή. Αν κάποιος μου πει “θα μείνεις στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα το βουλώνεις, ε δεν γίνεται», δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο Δημήτρης Βίτσας μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Η ζωή δεν σταματάει. Εμένα με ενδιαφέρει σήμερα να συζητήσουμε περισσότερο για τα προβλήματα που υπάρχουν. Να κάνουμε κάποιες προτάσεις για τα ζητήματα της ακρίβειας, να βλέπουμε τι γίνεται στη γειτονιά μας που ξέσπασε πάλι ένας μεγάλος θανατηφόρος πόλεμος και τα λοιπά. Λέει ο άλλος “σου έδειξε την πόρτα”. Ρε αδερφέ, εγώ την έχτισα αυτή την πόρτα, ξέρω και πως ανοίγει και πάντοτε την άνοιγα για να μπει κόσμος μέσα. Τώρα βρέθηκε μια ομάδα η οποία την ανοίγει για να βγάλει εμένα έξω. Εντάξει, τι να κάνουμε;» είπε στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με τον Βασίλη Αδαμόπουλο και την Μαρία Γεωργίου.

«Δεν είναι δεδομένη η διαγραφή μου. Θα πρέπει να πάει στην Επιτροπή Δεοντολογίας», δήλωσε νωρίτερα στον ΑΝΤ1, επισημαίνοντας: «Είναι 15 μέλη. Τα δύο τρίτα θα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ της διαγραφής. Θα πάμε στην Κεντρική Επιτροπή και θα πρέπει να επικυρωθεί».

Ο κ. Βίτσας λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της διαγραφής του από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει ανάρτηση στο Facebook, αναφέροντας: «Μην δίνετε σημασία, δεν αξίζει τον κόπο. Η αριστερά θα συνεχίσει με ή χωρίς αυτούς/ες…».

«Λυπάμαι, αυτός ο χώρος κινδυνεύει από απαξίωση και γελοιοποίηση» σχολίασε ο Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στο Kontra αμέσως μετά την ανακοίνωση διαγραφής και πρόσθεσε: «Οι διαδικασίες είναι προβλεπόμενες στο Καταστατικό». Μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι «;εμαθα από την τηλεόραση για την διαγραφή μου, όμως κανείς δεν μπορεί να διαγράψει τις ιδέες μου και την σχέση μου με την Αριστερά» έκανε λόγο «για αρρωστημένο εκτός τόπου αρχηγισμό». «Είναι κατάντια που “πήρε το κόμμα” ο κ. Κασσελάκης και ευθύνες υπάρχουν στο καταστατικό του κόμματος. Άλλωστε, οι 65.000 ψηφοφόροι δεν γνώριζαν τις πραγματικές απόψεις του κ. Κασσελάκη, καθώς δεν είπε προεκλογικά αυτά που είπε στο ΣΕΒ» συνέχισε και πρόσθεσε: «έχουμε βίαιη ιδεολογική μετάλλαξη. Σε αυτή την πορεία όσοι είμαστε αντίθετοι θα βρεθούμε απέναντι». Αναφέρθηκε και σε υπόγεις πρακτικές αναφέροντας πως «κάποιοι δούλεψαν υπόγεια με στημένο μηχανισμό. Είναι παρακέντρα γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα, όμως δεν γνωρίζω αν αυτό έγινε για να φύγουμε εμείς και να επιστρέψει ο Τσίπρας στο κόμμα».

«Αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα δημιουργούν μια γελοιοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ» υποστήριξε ο Νίκος Φίλης μιλώντας στο Open. «Λειτουργεί σαν CEO. Το να απολύει, να διαγράφει από την Αμερική με Twitter, δεν είναι διαδικασία κόμματος αυτό» πρόσθεσε.

«Την ιδιότητά μου δεν μπορεί να την αφαιρέσει ο κ. Κασσελάκης, αλοίμονο. Υπάρχουν διαδικασίες, καταστατικό. (…) Αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα προκαλούν έναν περαιτέρω εκφυλισμό» είπε και καταλόγισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως «είναι σε αποστολή διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ από εξωπολιτικούς παράγοντες» ενώ σημείωσε πως «αυτά που υποστηρίζει ο κ. Κασσελάκης δεν είναι Αριστερά, αλλά Μητσοτάκης». Έκανε «επιλογή μετάλλαξης, μετατόπισης του ΣΥΡΙΖΑ σε άλλους πολιτικούς χώρους», συμπλήρωσε και συνέχισε: «Ο κόσμος αποφάσισε να βγει ένα νέο πρόσωπο στην ηγεσία του κόμματος. Εδώ έχουμε έναν πολιτικό φορέα της Αριστεράς που ο κ. Κασσελάκης δεν πήρε εντολή να τον διαλύσει, όμως εκεί οδηγούμαστε. Το κάνει διότι αυτές είναι οι απόψεις του. Διότι εξαπάτησε αυτούς που τον ψήφισαν», τόνισε ο Νίκος Φίλης μέσω του OPEN.

Με πληροφορίες απο το ertnews.gr

Στ. Κασσελάκης: Βίτσας, Σκουρλέτης και Φίλης επέλεξαν να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Σχολιάστε εδώ