Το Βατερλώ της Νέας Δημοκρατίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Το Βατερλώ της Νέας Δημοκρατίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Χαμπάρι δεν είχαν πάρει εκεί στη Δεξιά;

Δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν; – Σάρωσαν οι… αφανείς!

Ήταν οι εκλογές της μεγάλης ανατροπής! Τέτοια κατάρρευση του πρώτου κόμματος, της Νέας Δημοκρατίας, στις κάλπες δεν έχει ξαναγίνει. Απόδειξη, το «μαύρο» που εισέπραξε ο Κωστής Μπακογιάννης. Ο γιος της Ντόρας κυριολεκτικά ΒΟΥΛΙΑΞΕ!

Αντίθετα, σάρωσαν οι «ανώνυμοι»! Και μάλιστα οι… απρόβλεπτοι σάρωσαν και σε περιφέρειες και σε μεγάλους δήμους όπου οι αντίπαλοί τους θεωρούνταν φαβορί. Μέχρι στιγμής, ΟΥΤΕ ΜΙΑ παραίτηση δεν έχει υπάρξει στην ηγεσία της ΝΔ. Κότσια δεν έχει κανείς; Την «καρέκλα» θέλουν μόνο, για να κάνουν τα… παιχνίδια τους, και ό,τι βγει!

Το μάθημα το πήραν από κάποιους υποψηφίους που αποδείχθηκαν παλικάρια και κατάφεραν να κερδίσουν στην κάλπη. Αντίθετα, οι «επώνυμοι» της ΝΔ, που πίστευαν ότι ο δήμος θα πήγαινε στα χέρια τους, δεν πάλεψαν, με αποτέλεσμα να είναι οι χαμένοι.

Νικητές στη μάχη της περασμένης Κυριακής βγήκαν εκείνοι που γύρισαν από τη μια άκρη του δήμου και της περιφέρειας ως την άλλη, με το ΠΑΣΟΚ να βγαίνει ενισχυμένο.

Η ΝΔ στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών έχασε τον Δήμο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και από τις έξι περιφέρειες τις πέντε, από τις οποίες τις τέσσερις κέρδισαν «αντάρτες». Συγκεκριμένα, στον Δήμο Αθηναίων ο Χάρης Δούκας πήρε 55,96%, στον Δήμο Θεσσαλονίκης ο Στέλιος Αγγελούδης 67,33%, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο Δημήτρης Κουρέτας 59,68%, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ο Γιώργος Αμανατίδης 56,77%, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ο Χριστόδουλος Τοψίδης 50,86%, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ο Κώστας Μουτζούρης 54,68% και στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ο Γιάννης Τρεπεκλής 65,40%.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 


Σχολιάστε εδώ