Κ. Παπαδάκης στο “Π”: Να τερματιστεί τώρα η σφαγή από το Ισραήλ στη Γάζα

Κ. Παπαδάκης στο “Π”: Να τερματιστεί τώρα η σφαγή από το Ισραήλ στη Γάζα

–Αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού

Του
ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ
Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Μέλους της ΚΕ


Το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ, έχοντας συμμάχους του ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, εισβάλλει για πολλοστή φορά στη Λωρίδα της Γάζας στα 75 χρόνια της εγκληματικής του κατοχής στα παλαιστινιακά εδάφη και των θηριωδιών του σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.

Βομβαρδίζει, δολοφονεί χιλιάδες αμάχους, μικρά παιδιά, χτυπά νοσοκομεία, ισοπεδώνει σχολεία. Πραγματοποιεί ωμότητες μέσα από τους χιλιάδες εγκληματικούς εποικισμούς, αποκλείει για δεκαετίες από γη, θάλασσα και αέρα τη Γάζα, επιβάλλει καθεστώς απαρτχάιντ, έχοντας χτίσει το τείχος του αίσχους στη Δυτική Όχθη, ενώ διατηρεί φυλακισμένους πάνω από 5.000 πολιτικούς κρατουμένους.

Με θράσος, ο θύτης, το κατοχικό κράτος του Ισραήλ, οι ευρωατλαντικοί σύμμαχοι και απολογητές του –την ώρα που προωθούν την ισοπέδωση της Γάζας και τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, με αλλεπάλληλα εγκλήματα πολέμου– κουνούν προκλητικά το δάκτυλο περί «τρομοκρατίας» και επικαλούνται το «δικαίωμα» του Ισραήλ να σφάζει… «ανθρωπιστικά», όπως κάνουν με το κατάπτυστο ψήφισμα που ψηφίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο αυτή τη βδομάδα. Την ίδια ακριβώς ώρα που ο πρωθυπουργός και οι ομόλογοί του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επικαλούνταν το δήθεν «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», αυτό βομβάρδιζε νοσοκομείο σπέρνοντας τον θάνατο. Η ΕΕ, άλλωστε, πριμοδοτεί κατ’ έτος τους ισραηλινούς ομίλους της πολεμικής βιομηχανίας με συμβάσεις 60 εκατομμυρίων ευρώ και ταΐζει με εξοπλισμούς αξίας 200 εκατομμυρίων ευρώ την πολεμική μηχανή του Ισραήλ για να αιματοκυλά τον παλαιστινιακό λαό. Είναι η ίδια που μεθοδεύει περικοπή ακόμα και των ανεπαρκέστατων κονδυλίων που έδινε μέχρι σήμερα στους Παλαιστίνιους, ειδικά τώρα που σφαγιάζονται.

Είναι, επίσης, η ΕΕ και μαζί και η ελληνική κυβέρνηση που κάνουν τους ανήξερους για το ισραηλινό έγκλημα στο Νοσοκομείο «Αλ Αχλί» και ζητούν «διεθνή έρευνα». Διασπείρουν ταυτόχρονα την πολεμική προπαγάνδα τους, που κάνει το άσπρο μαύρο, όμως αυτές τις μέρες, ένα ένα, βγαίνουν τα ψέματά τους στη φόρα. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, η επιθετικότητα του κράτους του Ισραήλ τελικά στρέφεται και κατά του ίδιου του ισραηλινού λαού.

Την ίδια στιγμή, ο κίνδυνος γενικότερης ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή, με την εμπλοκή και άλλων χωρών, είναι ορατός και τα «σκάγια» των εντεινόμενων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ήδη καταγράφονται και σε μια σειρά ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αυτές τις μέρες, με επικίνδυνες εξελίξεις, που σηματοδοτούν ενίσχυση της καταστολής, της ξενοφοβίας και του εκφοβισμού των λαών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ σπεύδει προκλητικά να εμπλέξει τη χώρα μας στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού, με τη φρεγάτα «Ψαρά» που διαθέτει στην περιοχή, όπως και με κάθε είδους διευκολύνσεις στο Ισραήλ μέσω της βάσης της Σούδας. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και το φασιστικό μόρφωμα Σπαρτιάτες, με τις ανακοινώσεις τους από την πρώτη στιγμή, έδωσαν ουσιαστικά κάλυψη στις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις.

Η αλήθεια, όμως, δεν μπορεί να κρυφτεί! Ο παλαιστινιακός λαός έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να έχει πατρίδα, όπως και να αντισταθεί για να αποτινάξει τους βάρβαρους κατακτητές των εδαφών του. Στο πλάι του το ΚΚΕ στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Εμπνεόμαστε από τους λαούς σε όλο τον κόσμο που αυτές τις μέρες βρίσκονται στον δρόμο κρατώντας τα πανό με τα δίκαια και ακόμα ανεκπλήρωτα αιτήματα του παλαιστινιακού λαού. Αυτά τα πανό κοσμούν τους δρόμους του αγώνα, τις κερκίδες γηπέδων και συναυλιών, χώρων που γεμίζουν από λαό και νεολαία. Απαιτούμε εδώ και τώρα να σταματήσει το μακελειό στη Γάζα. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των Παλαιστινίων για τερματισμό της κατοχής, για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ, στα σύνορα του ’67, για επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους και απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές. Να παύσει τώρα κάθε διευκόλυνση της ελληνικής κυβέρνησης προς το Ισραήλ και τις ΗΠΑ. Εδώ και τώρα να αναγνωριστεί το παλαιστινιακό κράτος, σύμφωνα με τη σχετική ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής Βουλής το 2015.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ