Σοφία Βούλτεψη στο “Π”: Στον ΣΥΡΙΖΑ δάγκωσαν τη γλώσσα τους και δηλητηριάστηκαν!

Σοφία Βούλτεψη στο “Π”: Στον ΣΥΡΙΖΑ δάγκωσαν τη γλώσσα τους και δηλητηριάστηκαν!

Της
ΣΟΦΙΑΣ ΒΟΥΛΤΕΨΗ
Βουλευτού Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών,
Υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημοσιογράφου


Όποιος σκάβει τον λάκκο του άλλου, πέφτει ο ίδιος μέσα. Αυτό ακριβώς συνέβη και στον ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξαν όλοι τους τόσο πολύ τοξικοί, που στο τέλος δάγκωσαν τη γλώσσα τους και δηλητηριάστηκαν.

Πέρασαν τέσσερα χρόνια στην αντιπολίτευση βρίζοντας την κυβέρνηση, χωρίς καθόλου αυτοκριτική, χωρίς να αναζητήσουν τα αίτια της ήττας τους. Συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο και κατά την προ των εθνικών εκλογών περίοδο, λέγοντας τα ίδια και τα ίδια – το «Predator», το Κράτος Δικαίου, η ΑΔΑΕ, τα funds, τα ολιγοπώλια, το 13ωρο, οι βαρονίες…

Έχασαν δύο φορές. Και συνέχισαν! Καμία αυτοκριτική και πάλι, καμία αναζήτηση των αιτίων της νέας (διπλής αυτήν τη φορά) ήττας. Έφτασαν να μας πουν ότι φταίει ο λαός που… παραπληροφορείται και ψηφίζει «καθεστώτα»!

Μέσα στη σύγχυση, εμφανίστηκε αρχηγός εισαγωγής και τους πήρε το κόμμα μέσα από τα χέρια. Λογικό, αφού και στη δική τους προεκλογική περίοδο συνέχισαν να ασχολούνται με την κυβέρνηση, με την ίδια (ηττημένη στην κάλπη) τοξική επιχειρηματολογία.

Όσα αναφέρονταν από τους υποψηφίους σχετικά με τον δικό τους χώρο και την αντιπολιτευτική του τακτική ήταν απλά φληναφήματα. Ανούσιες τοποθετήσεις για να μην ενοχληθεί ο Τσίπρας, που διαθέτει το αλάθητο του πάπα.

Κι όταν ήλθε η ώρα των αυτοδιοικητικών εκλογών, προσκολλήθηκαν στο ΠΑΣΟΚ. Το οποίο επίσης πανηγυρίζει με 14 δήμους λιγότερους από το 2019, με χαμένο τον Δήμο της Λάρισας και με δύο «κερδισμένες» περιφέρειες, στη μία από τις οποίες συνέπραξε με τη Νέα Δημοκρατία και στην άλλη με τον ΣΥΡΙΖΑ – αλλά εκεί (στη Θεσσαλία) ο εκλεγείς επιμένει ότι ήταν ανεξάρτητος.

Όπως και ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, που δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει σε όλους ότι στην παράταξή του είχε εμβληματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Τώρα, έχουν χωριστεί σε δύο ή και περισσότερους κόσμους. Όσες φορές κι αν ψηφίσουν, οι μισοί πάνε απέναντι στον πρόεδρο. Τον νυν και τον προηγούμενο, τον οποίο τώρα κατηγορούν ότι δεν ξεκαθάρισε τη θέση του, αλλά απλώς… αποσύρθηκε στα κτήματά του – χωρίς να είναι βέβαιο ότι αποσύρθηκε τελείως, αν κρίνουμε από την κυριαρχική παρουσία του εκλεκτού του Παύλου Πολάκη και του επίσης εκλεκτού του και πρώην υπερυπουργού του, του «13-0» Νίκου Παππά.

Μπορεί η νέα εκπρόσωπος Τύπου Δώρα Αυγέρη να λέει πως «όποιος δεν αισθάνεται καλά είναι ελεύθερος να φύγει», αλλά η παροιμία «ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα» ταιριάζει σε όσους μιλούν από θέσεως ισχύος και όχι σε αυτόν που καταρρέει.

Κυρίως όταν αυτός που καταρρέει συνεχίζει στην τοξική οδό της απωλείας, με τον κ. Κασσελάκη να μιλά για «κυβέρνηση λαδεμπόρων», παρομοιάζοντας ουσιαστικά τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας με τους μαυραγορίτες της Κατοχής. Και θυμίζοντας την αλήστου μνήμης εποχή, όταν ο συνεταίρος του Τσίπρα, ο Καμμένος, μιλούσε για «Τσολάκογλου» και «γερμανοτσολιάδες».

Αποδεικνύεται έτσι πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αλλάξει, διότι η τοξικότητα ρέει πια στις φλέβες του, όπως και η διαστρέβλωση και το ψέμα.

Και πραγματικά προκαλεί εντύπωση το ότι δεν καταλαβαίνουν πως το 2015 δεν ψηφίστηκαν για να φέρουν νέο Μνημόνιο, Υπερταμείο, τα ξένα funds και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, αλλά επειδή υπόσχονταν πως θα έσχιζαν το Μνημόνιο και θα ήταν «ντάλα μεσημέρι», όπως και ότι θα έδιωχναν τους «τροϊκανούς» με τις κλοτσιές.

Επιστρέφοντας στην επικείμενη κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, όπου όλοι πλέον είναι εναντίον όλων και οι καινούργιοι προεδρικοί παρουσιάζουν μια αξιοθρήνητη κατάσταση, διαπιστώνουμε ότι και η πρόσκαιρη «συμμαχία» με το ΠΑΣΟΚ ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτη.

Και εκεί που ο Κασσελάκης θριαμβολογούσε λέγοντας «να τι κάνει ο προοδευτικός κόσμος όταν ενώνεται» –τίποτε δεν έκανε, βέβαια, αφού και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ μείωσαν τη δύναμή τους στους δήμους σε σχέση με το 2019, όσο για τις περιφέρειες ούτε συζήτηση–, ο ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς την επομένη του δεύτερου γύρου, έστρεψε τα πυρά του κατά του Ανδρουλάκη, κατηγορώντας τον για αλαζονεία και «κοντόφθαλμες λογικές».

Μαλώνουν με τον εαυτό τους, μαλώνουν με τους δήθεν «συμμάχους» τους, στην κυριολεξία τρώγονται με τα ρούχα τους.

Και μόνο θυμηδία προκαλεί ο Κασσελάκης όταν δηλώνει «περήφανος για τον δημοκρατικό κόσμο, που έδειξε ότι είμαστε πλειοψηφία». Την ώρα που ο ίδιος ιδρώνει για να βγάλει πλειοψηφία μέσα στο κόμμα του…


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ