Μικρά οικονομικά

Μικρά οικονομικά

♦ Έκτακτα μέτρα από διεθνείς ομίλους στο Ισραήλ. Αεροπορικές εταιρείες ανέστειλαν πτήσεις, ενώ τράπεζες και τεχνολογικοί κολοσσοί ζητούν από τους υπαλλήλους να εργαστούν, μέχρι νεωτέρας, από το σπίτι.
♦ Εκρηκτική άνοδος 4,19%, με υψηλό τζίρο 120,8 εκατ. ευρώ, στο Χρηματιστήριο. Κέρδη 6,81% για τις τράπεζες.
♦ Ξεκινούν τα έργα ανάπλασης της Ακτής Β’ Βούλας από την ΤΕΜΕΣ, με την επένδυση στην παραθαλάσσια έκταση των 74 στρεμμάτων να υπερβαίνει τα 10 εκατ. ευρώ. Ο Όμιλος, με την αναβάθμιση του «Χίλτον» και την κατασκευή δύο ξενοδοχείων στο Ελληνικό, διευρύνει το αποτύπωμά του στον τουριστικό χάρτη της πρωτεύουσας.
♦ Αλλεπάλληλες πτωχεύσεις κατασκευαστικών σε όλο τον κόσμο, από τη Γερμανία και τη Σουηδία μέχρι την Αυστραλία. Οι κατασκευαστικές είναι ο πλέον αδύναμος κρίκος στην αγορά ακινήτων λόγω της πτώσης των τιμών και της αύξησης των επιτοκίων.
♦ Νέα επιχειρηματική ελίτ δημιουργεί ο Πούτιν. Μό­νο φέτος, οι Αρχές έχουν κινηθεί για να πάρουν τον έλεγχο 17 μεγάλων επιχειρήσεων.
♦ Οι περισσότερες τράπεζες της Ιταλίας δεν θα πληρώσουν τον νέο φόρο που επέβαλε η κυβέρνηση της χώρας, με την προσωπική υπογραφή της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, και θα επιλέξουν να ενισχύσουν τα κεφαλαιακά «μαξιλάρια» τους.
♦ Η κυβέρνηση θεωρεί πως το μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ σε όποια χώρα της ΕΕ έχει εφαρμοστεί δεν έχει αποδώσει, καθώς πήγε στις τσέπες των ενδιάμεσων κρίκων της εφοδιαστικής αλυσίδας και όχι των καταναλωτών.
♦ Επιστρέφει στον λιγνίτη η Γερμανία για να καλύψει τις ανάγκες της. Θέτει ξανά σε λειτουργία μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος με άνθρακα εν όψει των αυξημένων αναγκών του χειμώνα.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ