Ραντεβού στις εθνικές εκλογές δίνει ο Ν. Ανδρουλάκης

Ραντεβού στις εθνικές εκλογές δίνει ο Ν. Ανδρουλάκης

–Στη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ ποντάρουν στο ΠΑΣΟΚ

Η επιβεβαίωση της πολιτικής κυριαρχίας της Νέας Δημοκρατίας, σε συνδυασμό με την αναιμική αύξηση της εκλογικής απήχησης του ΠΑΣΟΚ, υποχρεώνει τον Ν. Ανδρουλάκη να επανεξετάσει και να αναθεωρήσει τους πολιτικούς σχεδιασμούς του.

Ενώ μέχρι πρότινος από τη Χαριλάου Τρικούπη άφηναν σαφώς να εννοηθεί ότι οι ευρωεκλογές του 2024 αποτελούν ορόσημο και ότι ο στόχος είναι το Κίνημα να είναι δεύτερο κόμμα, τώρα ο στόχος αυτός… μετατίθεται για τις εθνικές εκλογές. Οι οποίες, αν δεν μεσολαβήσουν σοβαρά απρόοπτα ή δραματικά γεγονότα, θα διεξαχθούν το… μακρινό 2027! Την αλλαγή πλεύσης ανήγγειλε ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης στις δηλώσεις του μετά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Με την επισήμανση ότι επιδίωξή του είναι στις επόμενες εθνικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ «να είναι η αξιόπιστη προοδευτική δύναμη που θα αντιμετωπίσει με επιτυχία τη Νέα Δημοκρατία».

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέληξε στη συγκεκριμένη απόφαση εκτιμώντας ότι το χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι τις ευρωεκλογές δεν επαρκεί ούτως ώστε το ΠΑΣΟΚ να αναπτύξει την απαιτούμενη δυναμική για να υπερκεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να είναι αυτό που θα κόψει δεύτερο το νήμα στον τερματισμό. Στη Χαριλάου Τρικούπη αντιλαμβάνονται ότι οι πολιτικοί σχεδιασμοί τους είναι σε μεγάλο βαθμό συνυφασμένοι με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν ηγεσία και διαφωνούντες έρθουν σε οριστική ρήξη και επέλθει διάσπαση, ο στόχος του κ. Ανδρουλάκη να είναι το ΠΑΣΟΚ δεύτερο κόμμα στις εθνικές εκλογές θα καταστεί πιο προσιτός και πιο εύκολος. Στο στενό επιτελείο του Ν. Ανδρουλάκη η κυρίαρχη εκτίμηση είναι ότι το χάσμα που έχει προκληθεί στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω της εκλογής Κασσελάκη και των επιλογών του είναι πλέον αγεφύρωτο. Και, ως εκ τούτου, η διάσπαση είναι αναπόφευκτη. Ωστόσο, δεν μπορούν να προβλέψουν αν αυτό θα γίνει άμεσα ή στο συνέδριο, το οποίο αναμένεται να γίνει μέσα στο 2024. Υπογραμμίζουν πάντως ότι μετά τη διάσπαση η απήχηση (ποσοστό) θα μειωθεί σημαντικά και θα ανοίξει ο δρόμος ούτως ώστε το ΠΑΣΟΚ να περάσει στη δεύτερη θέση. Και στις εθνικές εκλογές να κοντράρει στα ίσια τη Νέα Δημοκρατία του Κυρ. Μητσοτάκη.

Αναγνωρίζουν, ωστόσο, στη Χαριλάου Τρικούπη ότι δεν αρκεί η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ για να μπορέσουν στις επόμενες εκλογές να διεκδικήσουν την εξουσία. Πρέπει και το ΠΑΣΟΚ να ενισχύσει τη δυναμική του, με πρόγραμμα και θέσεις να πείσει τους πολίτες να το εμπιστευτούν ξανά. Ούτως ώστε σταδιακά να δημιουργηθεί ένα κοινωνικό ρεύμα που θα οδηγήσει το Κίνημα ξανά στις όχθες της εξουσίας. Κάτι που δεν θα είναι καθόλου εύκολο και θα απαιτήσει σκληρές και εργώδεις προσπάθειες.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ