Κτηματολογικά: Λύσεις για το «μποτιλιάρισμα»

Κτηματολογικά: Λύσεις για το «μποτιλιάρισμα»

Τους λόγους για τους οποίους υπάρχουν ακόμη καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση ορισμένων υποθέσεων πολιτών στο Κτηματολόγιο εξήγησε την περασμένη εβδομάδα ο γενικός γραμματέας του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου Θεόδωρος Χαλκίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Το θέμα με τις φυσικές ουρές έξω από τα γραφεία, με τον τρόπο που το διευθέτησε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, δεν το βλέπουμε πλέον. Ένα από τα βασικά προβλήματα του Κτηματολογίου είναι η καθυστέρηση στο να καταχωρήσει πράξεις. Υπάρχουν γραφεία που καθυστερούν μέχρι και έξι μήνες ακόμη και ηλεκτρονικά», σημείωσε ο Χαλκίδης, εξηγώντας και τον λόγο για τον οποίο συμβαίνει αυτό:

«Το Κτηματολόγιο καθυστερεί στον νομικό έλεγχο, δηλαδή σωρεύονται υποθέσεις ακόμα και ηλεκτρονικά, έρχονται οι πολίτες, παίρνουν έναν ενιαίο αριθμό πρωτοκόλλου, μαζεύεται μια στοίβα, γίνεται ένα μποτιλιάρισμα με υποθέσεις και δεν υπάρχει το κατάλληλο εξειδικευμένο προσωπικό για να μπορεί να τις διεκπεραιώσει άμεσα.

Εμείς έχουμε κάνει μια σειρά από παρεμβάσεις στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το Κτηματολόγιο και υπάρχει ανταπόκριση. Υπάρχει ανταπόκριση και για τα πρόδηλα σφάλματα, ώστε να προκύψει μια ρύθμιση και να περιοριστεί ο νομικός έλεγχος. Τα έχουμε πει πολλές φορές και στην προηγούμενη διοίκηση και στην τωρινή, έχουμε βρει ευήκοα ώτα, αλλά αναμένουμε να δούμε και το αποτέλεσμα».


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ