Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν σχεδιάζουν να ενταχθούν στην Belt and Road της Κίνας

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν σχεδιάζουν να ενταχθούν στην Belt and Road της Κίνας

• Οι Ταλιμπάν λένε ότι σχεδιάζουν να ενταχθούν επίσημα στην Πρωτοβουλία Belt and Road της Κίνας

Το Αφγανιστάν θα μπορούσε να προσφέρει στην Κίνα έναν πλούτο πολυπόθητων ορυκτών πόρων. Αρκετές κινεζικές εταιρείες δραστηριοποιούνται ήδη εκεί

Η διοίκηση των Ταλιμπάν θέλει να συμμετάσχει επίσημα στην τεράστια πρωτοβουλία υποδομής «Belt and Road» του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ και θα στείλει μια τεχνική ομάδα στην Κίνα για συνομιλίες, δήλωσε την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Εμπορίου του Αφγανιστάν.

Όπως αναφέρει το Reuters, το Πεκίνο επιδίωξε να αναπτύξει τους δεσμούς του με την κυβέρνηση των Ταλιμπάν από τότε που ανέλαβε το 2021, παρόλο που καμία άλλη ξένη κυβέρνηση δεν έχει αναγνωρίσει τη διοίκηση.

Τον περασμένο μήνα, η Κίνα έγινε η πρώτη χώρα που διόρισε πρεσβευτή στην Καμπούλ, με άλλα έθνη να διατηρούν προηγούμενους πρεσβευτές ή διορισμένους αρχηγούς αποστολής με την ιδιότητα του επιτετραμμένου που δεν συνεπάγεται επίσημη παρουσίαση διαπιστευτηρίων στην κυβέρνηση.

«Ζητήσαμε από την Κίνα να μας επιτρέψει να συμμετάσχουμε στον Οικονομικό Διάδρομο Κίνας-Πακιστάν και την Πρωτοβουλία Belt and Road… (και) συζητάμε τεχνικά ζητήματα σήμερα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εμπορίου Haji Nooruddin Azizi σε συνέντευξη στο Reuters μια ημέρα μετά. το Belt and Road Forum ολοκληρώθηκε στο Πεκίνο.


Σχολιάστε εδώ