Κακλη βραδιά στη Euroleague για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Κακλη βραδιά στη Euroleague για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Ήττα στο Μιλάνο

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο Μιλάνο από την Ολίμπια με 65-53, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας και πλέον στρέφει όλη του την προσοχή στο ματς της Πέμπτης (19/10, 21.15) με την Παρτιζάν στο ΣΕΦ.

Οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο στο πρώτο δεκάλεπτο, το κλείσιμο του οποίου βρήκε τους γηπεδούχους στο +2 (19-17). Με ένα σερί 5-0 οι Ιταλοί πήραν για πρώτη φορά προβάδισμα της τάξεως των 7π. (24-17 στο 12’), όμως, ο Ολυμπιακός αντέδρασε άμεσα. Πίεσε στην άμυνα και με δύο σερί τρίποντα των Αϊζάια Κάνααν και Τόμας Γουόκαπ μείωσαν στον πόντο (26-25) στο 17’.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως στο 35’ η ομάδα μας είδε και τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη να βγαίνει εκτός μάχης με 5 φάουλ.

• Εκτός από τον Νάιτζελ Γουϊλιαμς Γκος από την αναμέτρηση απουσίασε και τον Σακίλ ΜακΚίσικ.

Δεκάλεπτα: 19-17, 31-32, 44-41, 65-53.

Μπαρτζώκας: «Ήμασταν πολύ φτωχοί επιθετικά»

Στην φτωχή επιθετική παρουσία απέδωσε την ήττα στο Μιλάνο ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας.

«Συγχαρητήρια στο Μιλάνο για τη νίκη. Για εμάς ήταν πολύ περίεργο παιχνίδι. Ήμασταν πολύ φτωχοί επιθετικά, χάσαμε λέι απ και δίποντα γύρω από την ρακέτα. Χάσαμε 13 κατοχές και την ίδια στιγμή είχαμε πολύ χαμηλά ποσοστά στα σουτ τριών πόντων. Σκοράραμε 53 πόντους, συνεπώς δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε αυτό το ματς, παρότι η άμυνά μας ήταν καλή. Βρεθήκαμε μπροστά στο σκορ με 45-44 με κάρφωμα του Φαλ, όμως, στην συνέχεια καταρρεύσαμε. Πήραμε κακές αποφάσεις στην επίθεση, χάσαμε πολλά λέι απ που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουμε την αυτοπεποίθησή μας. Η Μιλάνο το εκμεταλλεύτηκε αυτό και κέρδισε το παιχνίδι».

Ερωτηθείς για το αν η αποβολή του Αϊζάια Κάνααν με δύο τεχνικές ποινές επηρέασε το ματς, είπε: «Ναι ήταν πρόβλημα που αποβλήθηκε, γιατί μας έλλειπαν οι Γκος και ΜακΚίσικ. Οπότε μιλάμε για τρία βασικά γκαρντ της ομάδας».

Τέλος, για τον Κάιλ Χάινς, είπε: «Είμαι μεγάλος θαυμαστής του. Έχει τον θαυμασμό μου, όπως έχει και τον θαυμασμό όλου του οργανισμού του Ολυμπιακού και των φιλάθλων του. Είναι ένας αθλητής που όπου κι αν αγωνίστηκε έδωσε το 100%. Εκτός από τις επιτυχίες, έδωσε και την καρδιά του για την ομάδα. Πολλά συγχαρητήρια για το επίτευγμά του».

Οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν σε σχεδόν κανένα σημείο του αγώνα να δείξουν θετικό πρόσωπο.

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 83-69 από την Fenerbahce Beko στην Κωνσταντινούπολη σε αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Euroleague. Πρώτος σκόρερ για τους πράσινους αναδείχθηκε ο Ματίας Λεσόρ με 19 πόντους.

Οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν σε σχεδόν κανένα σημείο του αγώνα να δείξουν θετικό πρόσωπο.

Από νωρίς, η διαφορά ανέβηκε σε διψήφιο αριθμό (27-19), ενώ οι Τούρκοι έφτασαν μέχρι και στο +25 (72-47). Ο ρυθμός έπεσε στο τελευταίο δεκάλεπτο, γι’ αυτό και το προβάδισμα της Φενέρ μειώθηκε σε πιο χαμηλά επίπεδα.

Τα δεκάλεπτα: 27-9, 43-28, 67-45, 83-69

Fenerbahce Beko (Ιτούδης): Μότλεϊ 14, Γουίλμπεκιν 7 (2), Σανλί, Παπαγιάννης 15 (3), Μαμούτογλου, Χέιζ 7 (1), Μπιμπέροβιτς 6 (2), Πιερ 4, Γκούντουριτς 12 (2), Καλάθης 12 (2), Μαντάρ 6, Σεστίνα.

Παναθηναϊκός (Αταμάν): Καλαϊτζάκης 2, Βιλντόζα 10 (2), Γκάι 13 (3), Μωραΐτης, Μπαλτσερόφσκι, Σλούκας 4, Γκραντ 6, Λεσόρ 19, Αντετοκούνμπο 4, Γκριγκόνις 5, Ερνανγκόμεθ, Μαντζούκας 6 (2).

Αταμάν: «Περίεργη η πρώτη περίοδος για εμένα, στην τέταρτη παίξαμε σωστά και παλέψαμε»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της εκτός έδρας αναμέτρησης με την Fenerbahce Beko: «Ξεκινήσαμε το παιχνίδι με πολλά λάθη. Μετά τα λάθη δώσαμε στη Φενέρμπαχτσε εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό και ελεύθερα σουτ με τον Γκούντουριτς. Η 1η περίοδος ήταν πολύ… περίεργη για εμένα, γιατί δεν δείξαμε χαρακτήρα. Ήμασταν φοβισμένοι να παίξουμε το παιχνίδι μας.

Φυσικά, όταν βρεθήκαμε στο -20 προσπαθήσαμε να επιστρέψουμε και να αλλάξουμε το ματς. Ειδικά στην 4η περίοδο παίξαμε σωστά και παλέψαμε. Όμως, ήταν δύσκολο να αλλάξουμε την εικόνα του αγώνα απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, τους δώσαμε ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα στο 1ο δεκάλεπτο».


Σχολιάστε εδώ