Blame game: Το Ισραήλ απαντά για τον πύραυλο στο νοσοκομείο – Μπάιντεν: Η έκρηξη «φαίνεται να προκλήθηκε από την άλλη πλευρά» (video)

Blame game: Το Ισραήλ απαντά για τον πύραυλο στο νοσοκομείο – Μπάιντεν: Η έκρηξη «φαίνεται να προκλήθηκε από την άλλη πλευρά» (video)

• Το βίντεο που επικαλείται το Ισραήλ

Με αλληλοκατηγορίες συνεχίζεται η μέρα σήμερα στην περιοχή της Γάζας μετά την επίθεση σε νοσοκομείο που σκότωσε εκατοντάδες ανθρώπους και κατέστρεψε τη σύνοδο κορυφής του Μπάιντεν με τους Άραβες.

Μπάιντεν σε Νετανιάχου: Η έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας «φαίνεται να προκλήθηκε από την άλλη πλευρά»

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε στο πλευρό του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι φαίνεται πως η «άλλη πλευρά» φέρει την ευθύνη για την έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας.

«Είμαι θλιμμένος και σοκαρισμένος για την έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας. Και με βάση αυτά που είδα, φαίνεται ότι αυτό πραγματοποιήθηκε από την άλλη πλευρά», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον θα προσφέρει ό,τι χρειάζεται στο Ισραήλ ώστε να αμυνθεί απέναντι στην οργάνωση Χαμάς. «Οι ΗΠΑ θρηνούν μαζί με το Ισραήλ», είπε.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου ευχαρίστησε τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, κατά τη συνάντησή τους στο Τελ Αβίβ, για την «αδιαμφισβήτητη» υποστήριξή του προς το Ισραήλ.

Το Ισραήλ απαντά πως αν ήταν δικός μας ο πύραυλος στο νοσοκομείο, θα άνοιγε κρατήρα

Το Ισραήλ και συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος των IDF στο Τελ Αβίβ ανέφερε πως το πλήγμα στο νοσοκομείο Αλ Αλι δεν ήταν ισραηλινό, αλλά από αποτυχημένη εκτόξευση ρουκέτας Ισλαμιστών, σύμφωνα, με τα στοιχεία που έδωσαν έδωσαν στη δημοσιότητα οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις το πρωί της Τετάρτης έχοντας στοιχεία που αποδεικνύουν.

Οπως υποστηρίζει η εξέταση των εικόνων από ψηλά αποδεικνύει ότι επρόκειτο για ρουκέτα που έφτασε στο πάρκινγκ του νοσοκομείου από κοντά, γι’ αυτό και δεν δημιούργησε κάποιο κρατήρα στην περιοχή, όπως συμβαίνει με τους πυραύλους που όντως εκτοξεύει κατά στόχων της Χαμάς το Ισραήλ. Επιπλέον θα είχαν πληγεί και γειτονικά κτίρια, πράγμα που δεν συνέβη, τονίστηκε.

Γίνεται μάλιστα σύγκριση με κρατήρες διαμέτρου επτά έως και 19 μέτρων που δημιουργούν οι ισραηλινοί πύραυλοι όταν πέφτουν στο έδαφος, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Yπουργός Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής: Iσραηλινή h αεροπορική επιδρομή την Τρίτη

Στον αντίποδα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας είπε ότι μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή την Τρίτη σκότωσε εκατοντάδες ανθρώπους σε νοσοκομείο στον παλαιστινιακό θύλακα, αλλά το Ισραήλ είπε ότι ένα παλαιστινιακό μπαράζ προκάλεσε την έκρηξη.

Ο υπουργός Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής, Mai Alkaila, κατηγόρησε το Ισραήλ για «σφαγή» στο νοσοκομείο Al-Ahli al-Arabi.

 

Ιορδανία: Αναβάλλεται επ΄ αόριστον η τετραμερής σύνοδος με την συμμετοχή Μπάιντεν μετά τον πολύνεκρο βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Λωρίδα της Γάζας

Mε πληροφορίες και απο το ertnews.gr
Φωτο: AP Photo/Evan Vucci

Σχολιάστε εδώ