Κ. Χατζηδάκης: Η ΕΕ να βρει την ισορροπία μεταξύ δημοσιονομικής πειθαρχίας και οικονομικής ανάπτυξης

Κ. Χατζηδάκης: Η ΕΕ να βρει την ισορροπία μεταξύ δημοσιονομικής πειθαρχίας και οικονομικής ανάπτυξης

Να υπάρξει ιδιαίτερη μεταχείριση για τις αμυντικές δαπάνες, ζήτησε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, κατά την παρέμβασή του στο ECOFIN στο Λουξεμβούργο για το υπό αναθεώρηση Σύμφωνο Σταθερότητας, επισημαίνοντας ότι η ΕΕ πρέπει να βρει την ισορροπία μεταξύ δημοσιονομικής πειθαρχίας και οικονομικής ανάπτυξης.

Ειδικότερα, ο υπουργός σημείωσε ότι «στους νέους ευρωπαϊκούς κανόνες δημοσιονομικής διακυβέρνησης που αναθεωρούν το Σύμφωνο Σταθερότητας πρέπει να συνδυάζεται η δημοσιονομική πειθαρχία με την ανάπτυξη. Και αυτό, παρότι η Ελλάδα προχωρά και θα συνεχίσει να προχωρά με αξιόπιστες πολιτικές, τόσο απέναντι στην ΕΕ όσο και απέναντι στις αγορές».

Ο κ. Χατζηδάκης εστίασε στην υπεραπόδοση τού προϋπολογισμού και της ελληνικής οικονομίας, ενώ υπογράμμισε ότι, ανεξαρτήτως των νέων κανόνων, η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να ακολουθεί τον δρόμο της δημοσιονομικής υπευθυνότητας, διότι αυτό προστάζει η κοινή λογική, αλλά και διότι γνωρίζουμε ότι οι πολιτική μας θα κρίνεται πάντοτε από τις αγορές και τους επενδυτές.


Σχολιάστε εδώ