Το ψευδοκράτος μετέτρεψε εκκλησία σε γυμναστήριο πυγμαχίας!

Το ψευδοκράτος μετέτρεψε εκκλησία σε γυμναστήριο πυγμαχίας!

Tο ψευδοκράτος προχώρησε σε μια ακόμη προκλητική ενέργεια στα Κατεχόμενα, επιβεβαιώνοντας ότι δεν σέβεται ούτε την πολιτιστική κληρονομιά ούτε και τους χώρους θρησκευτικής λατρείας. Όπως έγινε γνωστό, μετέτρεψε την Εκκλησία της Αγίας Άννας στην ενορία Συρκανιάς, στην κατεχόμενη Κυθρέα, σε γυμναστήριο και σε σχολή για πυγμαχία.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του κυπριακού Τύπου, οι ένοικοι της «σχολής» απομάκρυναν το πρόχειρο εικονοστάσι που είχαν τοποθετήσει πρόσφυγες της Κυθρέας, κρέμασαν από την οροφή της εκκλησίας σάκους του μποξ και έστησαν και ρινγκ.

Η κακοποίηση αυτής της εκκλησίας είχε ξεκινήσει από το 1974. Πρώτα έγινε τζαμί, αλλά πριν από τρία χρόνια έχτισαν νέο τζαμί, απέναντι από την εκκλησιά, την οποία εγκατέλειψαν στην τύχη της. Οι Κυθρεώτες πήραν πρωτοβουλία και ανακαίνισαν τον ναό, ενώ έβαλαν και πρόχειρο εικονοστάσι, ελπίζοντας ότι θα εξασφαλίσουν άδεια για να τη λειτουργούν μία φορά τον χρόνο, στις 9 Δεκεμβρίου.

Τελικά, αντί να δώσουν άδεια για τη λειτουργία της Εκκλησίας, οι κατοχικές αρχές έδωσαν άδεια σε τρεις τούρκους εποίκους να μετατρέψουν τον θρησκευτικό χώρο λατρείας σε… γυμναστήριο πυγμαχίας. Ας ελπίσουμε ότι και η Λευκωσία και η Αθήνα θα καταγγείλουν αυτήν την προσβολή ενός χώρου θρησκευτικής λατρείας, που παραβιάζει στοιχειώδη δικαιώματα, και στην Unesco και στην ΕΕ και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ

Φωτό: timesnews.gr


Σχολιάστε εδώ