«Το Χαμόγελο του Παιδιού» κέρδισε Χρυσό Βραβείο στο 6ο Φεστιβάλ Εθελοντισμού Voluntary Action 2023

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» κέρδισε Χρυσό Βραβείο στο 6ο Φεστιβάλ Εθελοντισμού Voluntary Action 2023

-Ο Οργανισμός βραβεύτηκε για την Κοινωνική του Δράση στην υποστήριξη οικογενειών και την αποφυγή ιδρυματοποίησης των παιδιών

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» συμμετείχε στο 6ο Φεστιβάλ Εθελοντισμού Voluntary Action 2023, που διοργανώθηκε από τη skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, με τίτλο «Κοινωνική Ευθύνη», και κέρδισε Χρυσό Βραβείο, για την Κοινωνική του Δράση, στο πλαίσιο υποστήριξης οικογενειών, με στόχο την αποφυγή απομάκρυνσης των παιδιών, εφαρμόζοντας έτσι έμπρακτα όχι μόνο την αποϊδρυματοποίηση, αλλά κυρίως την αποφυγή της.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε 12 και 13 Οκτωβρίου, με σκοπό τη σύγκλιση του οικοσυστήματος του εθελοντισμού και η ανάδειξη της παραγωγής κοινωνικών αγαθών στην ΕλλάδαΚατά τη διάρκεια του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν επιδείξεις δραστηριοτήτων, συζητήσεις και παρουσιάσεις, θεωρητικά και βιωματικά σεμινάρια, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και δρώμενα ενώ την τελευταία ημέρα έγινε απονομή βραβείων και τιμητικών διακρίσεων.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» συμμετείχε με σημείο ενημέρωσης για το έργο, τις δράσεις καθώς και το Εθελοντικό του Δίκτυο, τόσο ενηλίκων όσο και μαθητών, YousmileΤο βράδυ της Παρασκευής 13 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε και απονομή των βραβείων του Φεστιβάλ, ως αναγνώριση της αυθόρμητης προσφοράς, του ανεπτυγμένου αισθήματος αλτρουισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Όπως ανέφερε και ο Πρόεδρος του Οργανισμού, κος. Κώστας Γιαννόπουλος, «Η σημερινή διοργάνωση είναι καταρχάς αφιερωμένη στο μεγαλείο του εθελοντισμού, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι από την πρώτη στιγμή θεμέλιο λίθο για το ‘’Χαμόγελο’’ αποτέλεσαν οι εθελοντές του. Είμαστε περήφανοι και ευγνώμονες για κάθε μία και κάθε έναν από τους 17.000 συνολικά ανθρώπους που –στα 28 χρόνια δράσης μας- με ανιδιοτέλεια και αθόρυβα έχουν υπηρετήσει μαζί με εμάς πιστά τον σκοπό μας που είναι το Χαμόγελο κάθε παιδιού».

«Το Χαμόγελο του παιδιού» ήταν υποψήφιο στην κατηγορία «Παιδί και Οικογένεια», κερδίζοντας το Χρυσό βραβείο, κατόπιν αξιολόγησης από επταμελή επιτροπή, για την αποτελεσματική του δράση προάγοντας την αξία της οικογένειας, με γνώμονα την προστασία κάθε ευάλωτης οικογένειας, εξασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες για κάθε παιδί. Από το 1995 έως σήμερα λειτουργεί:

• Σπίτια φροντίδαςΕπανενώσειςΑναδοχές και Τεκνοθεσίες. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέχρι σήμερα έχει αναλάβει τη φροντίδα 1.055 παιδιών στα 11 Σπίτια που λειτουργεί πανελλαδικά, με 1 στα 2 (532) παιδιά να έχουν αποκατασταθεί μέσω της επανένωσης με το οικογενειακό τους περιβάλλον, μέσω αναδοχής ή τεκνοθεσίας και 390 παιδιά να έχουν επανενωθεί με την οικογένειά τους. Από το 2006 έως σήμερα, 113 παιδιά έχουν αποκατασταθεί μέσω τεκνοθεσίας και 29 παιδιά μέσω αναδοχής.

• Σπίτια Ημερήσιας Φροντίδας: Από το 2005 που ξεκίνησε το 1ο Σπίτι Ημερήσιας Φροντίδας έως σήμερα έχουν υποστηριχθεί 175 παιδιά και οι οικογένειές τους και σήμερα ο Οργανισμός λειτουργεί 3 Σπίτια σε Χαλίδα, Αγρίνιο και Πύργο (Βροχίτσα), όπου το 2022 φιλοξενήθηκαν 51 παιδιά και υποστηρίχθηκαν οι οικογένειές τους.

• Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας: Από το 1997 που ξεκίνησε το 1ο Κέντρο Στήριξης έως σήμερα έχουν υποστηριχθεί 168.275 παιδιά και οι οικογένειές τους. Σήμερα λειτουργούμε 16 Κέντρα Στήριξης σε όλη την Ελλάδα, όπου το 2022 υποστηρίχθηκαν 16.514 παιδιά μέσω των Κέντρων Στήριξης παρέχεται στις οικογένειες ολιστική κάλυψη των αναγκών τους (υλική ενίσχυση, βιβλία, παιχνίδια, ψυχολογική στήριξη, ιατρική, κάλυψη αναγκών για τα παιδιά όπως θεραπείες, φροντιστήρια κ.λπ., εργασιακή συμβουλευτική γονέων, κηδεμόνων.


Σχολιάστε εδώ