Μάκης Κουρής: Σε συμπληγάδες… ακρίβειας!

Μάκης Κουρής: Σε συμπληγάδες… ακρίβειας!

Απροστάτευτοι οι πολίτες – Θεατής η κυβέρνηση

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Ο φετινός χειμώνας ίσως αποδειχθεί από τους πλέον επώδυνους των τελευταίων χρόνων για τους πολίτες της χώρας, ιδίως για τους ευάλωτους και τους οικονομικά ασθενέστερους. Κι αυτό διότι θα χρειαστεί να περάσουν από… συ­μπληγάδες ακρίβειας και οι «απώλειες» θα είναι αναμφίβολα πολλαπλές και σοβαρές.

Από τη μια, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν το «τσουνάμι» των ανατιμήσεων σε τρόφιμα και βασικά είδη, που σαρώνει την επικράτεια εδώ και μήνες και μικραίνει σταθερά τον οικογενειακό προϋπολογισμό, με τις τιμές να κινούνται σταθερά προς τα πάνω. Από την άλλη, οι πολίτες θα βρεθούν αντιμέτωποι και με το υψηλό κόστος της ενέργειας (ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο), το οποίο με τις συνθήκες που διαμορφώνονται διεθνώς αναμένεται να χτυπήσει κόκκινο.

Σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον, οι πολίτες, πρωτίστως οι οικονομικά ευάλωτοι, είναι εντελώς απροστάτευτοι. Τα μέτρα που κατά καιρούς έχει λάβει η κυβέρνηση είναι ημίμετρα και χαμηλής απόδοσης, δεν μπορούν να ανακουφίσουν επί της ουσίας τον κόσμο, που δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει στις βασικές ανάγκες της καθημερινότητας. Όπως, επίσης, ανακούφιση δεν μπορεί να παράσχει η επίκληση εκ μέρους των κυβερνητικών στελεχών της έκρυθμης διεθνούς κατάστασης, που επηρεάζει τις τιμές στα τρόφιμα αλλά και στην ενέργεια.

Η πραγματικότητα είναι μία: Οι πολίτες είναι απροστάτευτοι, καθώς η Πολιτεία, η κυβέρνηση για την ακρίβεια, δεν μπορεί να τους παράσχει οποιαδήποτε προστασία. Κατά συνέπεια, θα κληθούν να περάσουν από τις… συμπληγάδες μόνοι τους. Εντελώς!


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ