Δήμαρχος μετά από… τρεις μέρες!

Ένα σπάνιο εκλογικό θρίλερ έζησαν οι δημότες της Νίκαιας και του Ρέντη τις τελευταίες μέρες. Ενώ τη Δευτέρα το πρωί ανακοινώθηκε ότι θα γίνει και δεύτερος γύρος εκλογών, αφού κανένας συνδυασμός δεν συ­γκέντρωσε το 43%, την Τετάρτη το μεσημέρι το Πρωτοδικείο απεφάνθη ότι ο Κώστας Μαραγκάκης εκλέγεται δήμαρχος από τον πρώτο γύρο.

Το απίστευτο αυτό σκηνικό έγινε μετά το αίτημα επανακαταμέτρησης ψήφων του κ. Μαραγκάκη, που έγινε δεκτό. Τη Δευτέρα το Πρωτοδικείο είχε ανακοινώσει ότι ο συνδυασμός του κ. Μαραγκάκη είχε πάρει 42,89% και θα πήγαινε σε δεύτερο γύρο με τον κ. Κατηφέ της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που είχε πάρει 22%. Τρίτος ήταν ο συνδυασμός του Δημήτρη Λιντζέρη με 14,43%, τέταρτος ο Κανέλλος Τούντας με 13,9%, και τελευταίοι ο Θανάσης Τερζής με 4,05% και η Αικατερίνη Θωίδου με 3,03%.

Κατά την επανακαταμέτρηση ψήφων που έγινε διαπιστώθηκε ότι γύρω στις 76 ψήφοι του συνδυασμού του Κ. Μαρα­γκάκη δεν είχαν προσμετρηθεί και κατά συνέπεια το ποσοστό του φτάνει το 43,03%, δηλαδή οριακά πάνω από την εκλογική βάση που θέτει ο νόμος. Μετά από αυτό, το Πρωτοδικείο ανακοίνωσε ότι ο κ. Μαραγκάκης εκλέγεται δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη από την πρώτη Κυριακή.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος έκανε και δήλωση, ενώ ο κ. Κατηφές είπε ότι αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα και οι εκλογές θα έπρεπε να πάνε σε δεύτερο γύρο.
Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμος θα μπορούσε άνετα να περάσει στο ΠΑΣΟΚ, αν δεν υπήρχε αυτή η πολυδιάσπαση που παρατηρείται τα τελευταία 12 χρόνια και είναι πραγματική γάγγραινα για την παράταξη που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Γιατί στις εκλογές αυτές κατέβηκαν τρεις πασοκογενείς συνδυασμοί. Ένας του Δημήτρη Λιντζέρη, ένας του πανεπιστημιακού καθηγητή Άκη Τούντα και ένας του έμπειρου αυτοδιοικητικού παράγοντα Θανάση Τερζή.

Με βάση τα αποτελέσματα, αν κατέβαιναν όλοι μαζί, θα συγκέ­ντρωναν γύρω στο 39% και με το ρεύμα που θα δημιουργούσαν θα κατέβαζαν κάτω από 43% το ποσοστό του πρώτου συνδυασμού και θα πήγαιναν στον δεύτερο γύρο με τρεις μονάδες διαφορά. Από εκεί και πέρα, με μια τόσο μικρή διαφορά και με αδιευκρίνιστη την ψήφο των οπαδών του ΚΚΕ, πολλά θα μπορούσαν να συμβούν. Με τη διάσπαση όμως και τις προσωπικές φιλοδοξίες, το ΠΑΣΟΚ δεν έχει μέλλον. Όχι μόνο στον Δήμο Νίκαιας – Ρέντη, αλλά πουθενά.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ