Εκτόξευση του αριθμού των α­περγιών στις ΗΠΑ

Εκτόξευση του αριθμού των α­περγιών στις ΗΠΑ

Εκτόξευση του αριθμού των α­περγιών στις ΗΠΑ. Μετά το Χόλιγουντ και τις βιομηχανίες αυτοκινήτου, σειρά έχουν οι υγειονομικοί. Τα συνδικάτα δεν επιδιώκουν μόνο βελτίωση μισθών και παροχών αλλά και μεγαλύτερο χρόνο αδείας και προστασία από τις αναγκαστικές υπερωρίες.

♦ Η αμερικανίδα Επίτροπος Ανταγωνισμού Λίνα Καν, που τα έβαλε με τις Big Tech, κατηγορεί την Amazon για μονοπωλιακή συμπεριφορά, εφαρμόζοντας στην πράξη τη θεωρία που είχε αναπτύξει ως… φοιτήτρια στο Υale.

♦ Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Apple είναι η εξάρτησή της από την Κίνα ως κύρια βάση παραγωγής και συναρμολόγησης, παρά τις πρώιμες προσπάθειες να μεταφέρει τις δραστηριότητές της στην Ινδία και στο Βιετνάμ.

♦ Στην 1η θέση του πα­γκόσμιου οικονομικού στερεώματος είναι η Νέα Υ­όρκη και στην 96η η Αθήνα. Η αμερικανική μεγαλούπολη κατέχει τον τίτλο του κορυφαίου οικονομικού κέντρου από τον Σεπτέμβριο του 2018, όταν εκθρόνισε το Λονδίνο, και φέτος συγκέντρωσε 763 μονάδες. Η Αθήνα υποχώρησε στην 96η θέση από την 84η, έχοντας όμως βελτιώσει τη βαθμολογία της στις 621 μονάδες από 607.

♦ H UBS επιδιώκει μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής με την κυβέρνηση της Μοζαμβίκης για να αποφύγει μια σκληρή δικαστική μάχη σχετικά με την εμπλοκή της Credit Suisse στα «ομόλογα τόνου», ύ­ψους 2 δισ. δολαρίων.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Φωτο: Παλαιότερο στιγμιότυπο απο απεργίες στις Ηνωμένες Πολιτείες /Chicago Teachers Union

Σχολιάστε εδώ