Γάζα: Άρον-άρον φεύγουν οι κάτοικοι – Αντίστροφη μέτρηση για τη χερσαία επίθεση

Γάζα: Άρον-άρον φεύγουν οι κάτοικοι – Αντίστροφη μέτρηση για τη χερσαία επίθεση

Το εγχείρημα εκκένωσης μια περιοχής όπου ζουν περίπου 1,2 εκατ. κάτοικοι σε λίγες ώρες, είναι εξαιρετικά δύσκολο. Η Χαμάς κάλεσε τους Παλαιστίνιους να αγνοήσουν το τελεσίγραφο, ο Μαχμούτ Αμπάς, πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, δήλωσε ότι «απορρίπτουμε τον εκτοπισμό του λαού μας», ενώ ο ΟΗΕ προειδοποίησε για «καταστροφικές ανθρωπιστικές συνέπειες».

Ερντογάν: Εντελώς απαράδεκτο το τελεσίγραφο του Ισραήλ – Πάρτε πίσω αυτό το λάθος

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως το Ισραήλ πρέπει να επιτρέψει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας μέσω του συνοριακού περάσματος Ράφα στην Αίγυπτο, μετά την άφιξη του πρώτου αεροπλάνου που μεταφέρει τουρκική βοήθεια στην Αίγυπτο.

Σε ομιλία στη Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν είπε πως η Τουρκία θα συνεχίσει να στέλνει βοήθεια στη Γάζα σε συνεργασία με την Αίγυπτο και πως οι τουρκικές αρχές συνεχίζουν τις επαφές για την απελευθέρωση ομήρων και την εξεύρεση μιας λύσης στην κρίση.

Ισραήλ: Ο ισραηλινός στρατός αρνείται ότι κάνει χρήση λευκού φωσφόρου στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν έκανε χρήση λευκού φωσφόρου στον πόλεμό του στη Γάζα αυτή την εβδομάδα, σε μια κατά τα φαινόμενα απόρριψη αναφοράς της μη κυβερνητικής οργάνωσης Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW).

«Η παρούσα κατηγορία που διατυπώθηκε κατά των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) σε σχέση με τη χρήση λευκού φωσφόρου στη Γάζα είναι αναμφίβολα ψευδής», αναφέρει σε ανακοίνωση του.

Λευκός Οίκος: Δύσκολο εγχείρημα η ισραηλινή εντολή για εκκένωση

Η εντολή που εξέδωσε ο ισραηλινός στρατός πάνω από 1 εκατομμύρια άμαχοι κάτοικοι της βόρειας Γάζας να εκκενώσουν την περιοχή εντός 24 ωρών, θα είναι ένα «δύσκολο εγχείρημα», αν και οι ΗΠΑ δεν κάνουν εκ υστέρων κριτική στην ισραηλινή απόφαση, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι.

«Είναι πολλοί άνθρωποι που πρέπει να μετακινηθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», τόνισε ο Κίρμπι σε συνέντευξή του στο MSNBC.

Πηγή: ertnews.gr

Σχολιάστε εδώ