Παναθηναϊκός  – FC Bayern Munich 78 -71

Παναθηναϊκός – FC Bayern Munich 78 -71

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 78-71 της FC Bayern Munich στο ΟΑΚΑ σε αναμέτρηση για την 2η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Euroleague. 

Πολύ σημαντική η νίκη απέναντι στη γερμανική ομάδα πριν από την πρώτη διαβολοβδομάδα και δύο πολύ πιο απαιτητικές αναμετρήσεις (με Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη και Μακάμπι Τελ Αβίβ στην Αθήνα).

Ο Ματιάς Λεσόρ κλήθηκε να παίξει σχεδόν στο σύνολο του δεύτερου μέρους απέναντι σε όλους τους ψηλούς της Μπάγερν ενώ ο  Λευτέρης Μαντζούκας έδωσε λύσεις στο rotation του Αταμάν. Οι Όλεγκ Μπαλτσερόφσκι και Κώστας Αντετοκούνμπο, ερχόμενοι από τον πάγκο, είχαν καλή παρουσία.

Τα δεκάλεπτα: 23-11, 37-30, 54-48, 78-71

Παναθηναϊκός (Αταμάν): Βιλντόζα 8, Γκάι, Μωραϊτης, Μπαλτσερόφσκι 2, Παπαπέτρου 8 (1), Γκραντ 14 (2), Λεσόρ 16, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις 11 (1), Ερνάνγκομεθ 10 (2), Μαντζούκας 9 (3).
FC Bayern Munich (Λάσο): Μπαμπ 2, Φραντσίσκο 8 (2), Έντουαρντς, Γκιφάι 7 (1), Μπόνγκα 10 (1), Μπολμάρο 19, Όμπστ 7 (1), Ιμπάκα 7 (1), Μπούκερ 11, Γκιλέσπι.

Αταμάν: «Βρήκαμε τον τρόπο να κερδίσουμε»

Όπως αναφέρει ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ στην επίσημη ιστοσελίδα του, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα με την FC Bayern Munich: «Δεν παίζουμε ακόμα το μπάσκετ που θέλω να παίξω. Πήραμε τη νίκη, αλλά αυτό δεν είναι το μπάσκετ που έχω ονειρευτεί. Αυτή είναι η ζωή, έχω μία δύσκολη δουλειά, όπως και εσείς που είστε εδώ σχεδόν τα μεσάνυχτα. Η ζωή δεν είναι ήρεμη. Κερδίσαμε, κάναμε τη βρώμικη δουλειά, αλλά διαπράξαμε 14 λάθη για 12 ασίστ.

Ένας από τους λόγους είναι ότι μας έλειπε ο Σλούκας που είναι σημαντικός στη χημεία. Στην άλλη πλευρά, κάναμε τη βρώμικη, παίξαμε άμυνα, πετύχαμε να σταματήσουμε τον Έντουαρντς, μόνο ο Μπολμάρο και τα επιθετικά ριμπάουντ ήταν πρόβλημα. Η Μπάγερν πήρε 20 πόντους απ’ αυτά. Η βρώμικη δουλειά ήταν εξαιρετική, ο Παπαπέτρου μετά από μεγάλη απουσία έδειξε πόσο σημαντικός είναι, ο Μαντζούκας έκανε καλή δουλειά από τον πάγκο, έβαλε τα σουτ με σωστό τάιμινγκ, Χάσαμε πολλά ανοικτά σουτ με Γκριγκόνις και Βιλντόζα. Βρήκαμε τον τρόπο να κερδίσουμε».

Σε ερώτηση για τα τρίποντα που ήρθαν από τις γωνίες απάντησε: «Φυσικά παίζουν ρόλο τα τρίποντα, το όνειρο είναι να κάνουμε τα σουτ χωρίς 14 λάθη. Σε αυτό το μπάσκετ με το πικ εν ρολ, βγαίνουν ελεύθεροι οι φόργουορντ. Γι’ αυτό επιλέξαμε τον Χουάντσο και έμεινε στην ομάδα ο Μαντζούκας».


Σχολιάστε εδώ