Έκτακτο ΚΥΣΕΑ την Πέμπτη στο Μαξίμου για το μεσανατολικό

Έκτακτο ΚΥΣΕΑ την Πέμπτη στο Μαξίμου για το μεσανατολικό

Την ώρα που οι πολεμικές συγκρούσεις στη Γάζα συνεχίζονται ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), στο Μέγαρο Μαξίμου την Πέμπτη στις 12:00.

Προφανώς το ΚΥΣΕ θα αξιολογήσει την κατάσταση στο Ισραήλ και τη λωρίδα της Γάζας ενώ κατά τη συνεδρίαση αναμένεται να γίνει εκτίμηση και για πιθανές επιπτώσεις στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή και να συζητηθεί ο συντονισμός ενεργειών.

Νωρίτερα κατά την προσέλευση του, στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες για την σύνοδο των υπουργών Άμυνας, ο Νίκος Δένδιας κάλεσε τις χώρες της συμμαχίας να μιλήσουν για την θέση τους πάνω στο ζήτημα του Ισραήλ.

“Η Ελλάδα έχει σαφώς τεθεί δίπλα στο κράτος του Ισραήλ σε αυτήν την τραγική περίσταση. Αλλά θέλω να πω ότι αυτό πρέπει να το κάνουν όλες οι χώρες της Συμμαχίας μας. Το ΝΑΤΟ είναι μία συμμαχία αξιών, δεν είναι μόνο μία αμυντική συμμαχία και η βάρβαρη επίθεση της Χαμάς προσέβαλε ακριβώς αυτές τις αξίες που το ΝΑΤΟ πρέπει να υποστηρίζει: Τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τη Δημοκρατία, την ασφάλεια, τη ζωή” είπε.


Σχολιάστε εδώ