ΝΔ: Εχθρός εκ των έσω… Παράδοξο μεν, αληθινό δε

ΝΔ: Εχθρός εκ των έσω… Παράδοξο μεν, αληθινό δε

Στις σημερινές εκλογές αναφέρομαι. Σε πέντε περιφέρειες που η Νέα Δημοκρατία α ντιμετωπίζει δυσκολίες και η μάχη θα κριθεί πιθανότατα στον δεύτερο γύρο αντίπαλος δεν είναι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΠΑΣΟΚ.

Και στις πέντε οι επίσημοι υποψήφιοι της παράταξης απειλούνται από «αντάρτες», δηλαδή, πρόσωπα που προέρχονται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν από τα κεντρικά προκειμένου να υποχωρήσουν, κανείς από τους «αντάρτες» δεν έκανε πίσω.

Έτσι θα έχουμε πέντε «εμφύλιους».

«Αντάρτες»

Έχουμε και λέμε: Στη Δυτική Μακεδονία ο επίσημος υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας Γ. Κασαπίδης θα έχει ως βασικό αντίπαλο τον προερχόμενο από την παράταξη Γ. Αμανατίδη και η έκβαση της μάχης κρίνεται αβέβαιη, ιδίως αν κριθεί στον δεύτερο γύρο. Στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη ο νυν περιφερειάρχης κ. Μέτιος έχει απέναντί του τον εξίσου γαλάζιο Χρ. Τοψίδη, τον οποίο κέρδισε οριακά το 2019.

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, το κλίμα στην τοπική κοινωνία για τον κυβερνητικό υποψήφιο κ. Μέτιο έχει βαρύνει αρκετά, οπότε όλα τα ενδεχόμενα σήμερα είναι ανοιχτά.

Εξ οικείων…

Ανάλογα διαμορφώνεται η κατάστα ση σε τρεις ακόμη περιφέρειες: Στην Πελοπόννησο, ο γαλάζιος υποψήφιος Δ. Πτωχός έχει αντίπαλο τον προερχόμενο, αλλά πολύ μακριά πλέον από την παράταξη, Π. Τατούλη, ο οποίος πάντως φαίνεται να έχει ρεύμα.

Στο Βόρειο Αιγαίο, ο Αλκ. Στεφανής θα δώσει μάχη κόντρα στον νυν περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη, ενώ στο Ιόνιο η Ρόδη Κράτσα απειλείται από τον «αντάρτη» Γ. Τρεπεκλή. Η κατάσταση είναι ρευστή, οπότε δεν πρέπει να αποκλείονται οι εκπλήξεις στις σημερινές κάλπες.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ