Επικίνδυνα γιγαντιαία σαλιγκάρια

Επικίνδυνα γιγαντιαία σαλιγκάρια

Τα σαλιγκάρια ενέχουν υγειονομικό κίνδυνο, καθώς μεταφέρουν ένα παράσιτο που μπορεί να προκαλέσει μηνιγγίτιδα.

Ορισμένες γειτονιές στην κομητεία Μπρόουαρντ της Φλόριντα μπήκαν σε καραντίνα τον περασμένο Ιούνιο, μετά τον εντοπισμό γιγαντιαίων αφρικανικών σαλιγκαριών, ενός εκ των πιο επικίνδυνων ειδών.

Το υπουργείο Γεωργίας και Καταναλωτικών Υπηρεσιών της Φλόριντα ενημέρωσε πως τα γιγαντιαία σαλιγκάρια είχαν εντοπιστεί νωρίτερα μέσα στον ίδιο μήνα και ανακοίνωσε την καραντίνα.

Η περιοχή New Port Richey είχε τεθεί και πέρσι σε καραντίνα, για τους ίδιους λόγους.
Οι Αρχές σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν την ίδια μεθοδολογία επεξεργασίας, η οποία είναι μαλακιοκτόνο (σ.σ.: είναι φυτοφάρμακο που χρησιμοποιείται για την εξόντωση των μαλακίων) με βάση τη μεταλδεΰδη, ένα είδος δολώματος σαλιγκαριού εγκεκριμένο για οικιακή χρήση

Τα γιγαντιαία αφρικανικά σαλιγκάρια τρώνε τουλάχιστον 500 διαφορετικά είδη φυτών και μπορούν, επίσης, να καταναλώσουν στόκο, πλαστικούς κάδους ανακύκλωσης, ακόμη και πινακίδες.

Τα ασβεστούχα κελύφη τους φέρουν άκρες αρκετά αιχμηρές ώστε να διαλύουν τα ελαστικά των οχημάτων που πέφτουν πάνω τους.
«Αυτά τα σαλιγκάρια θα μπορούσαν να είναι καταστροφικά για τη γεωργία της Φλόριντα, καθώς προκαλούν εκτεταμένες ζημιές σε τροπικά και υποτροπικά περιβάλλοντα», είχε δηλώσει το πολιτειακό υπουργείο Γεωργίας.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ