Τ. Γιαννακόπουλος στο “Π”: Όλα από το μηδέν στο Μαρούσι την επόμενη πενταετία

Τ. Γιαννακόπουλος στο “Π”: Όλα από το μηδέν στο Μαρούσι την επόμενη πενταετία

Του
ΤΑΣΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Υποψήφιου Δημάρχου Αμαρουσίου


Όπου και να στρέψει κάποιος το βλέμμα του τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην πόλη, θα διακρίνει εγκατάλειψη, ανυπαρξία σχεδιασμού, Δημοτική Αρχή απομακρυσμένη από τα δημόσια πράγματα, απόμακρους, «εξαφανισμένους» διοικούντες και εμφανή γενικευμένη δυσαρέσκεια των δημοτών.

Δεδομένη θεωρείται η αναξιοπιστία και η ανικανότητα του Θεόδωρου Αμπατζόγλου στα μάτια μεγάλου μέρους των πολιτών, αρκεί να μιλήσει κάποιος μαζί τους. Αντίστοιχα, μια ομάδα που τον πλαισιώνει «χωνεύει», ως φαίνεται, τα οφέλη της εξουσίας και αδυνατεί να παραγάγει έργο για τους πολίτες. Απέχουν από την πραγματικότητα και δεν διατηρούν ουσιαστική σχέση με την τοπική κοινωνία και τα προβλήματά της.

Το δημοτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί μοιάζει με «στρατό ατάκτων», που απλά, όπως νομίζει, δικαιούται εξουσία!

Σήμερα θα κληθούμε όλοι να αποτυπώσουμε με κριτήρια αποφασιστικότητας μια διαφορετική εκλογική πραγματικότητα, μια νέα Δημοτική Αρχή. Στο χέρι μας είναι να ορίσουμε μια άλλη μεταρρυθμιστική απόπειρα, που δεν θα υπακούει στο πνεύμα της σημερινής πατρωνίας των δημοδίαιτων διοικούντων τον δήμο και των συνεπειών της, στη διαφθορά και στην εξάρτηση.

Απαιτούνται πρωτοβουλίες αποτελεσματικότητας, ιδίως στην καθημερινότητα των πολιτών. Απαιτείται πειστική δημοτική εκπροσώπηση και προβλεπτικότητα για τον σχεδιασμό, την οργάνωση και τη θωράκιση των δημοτικών θεσμών. Απαιτείται αξιόπιστη πρόταση και στη συνέχεια μια ακόμα πιο αξιόπιστη διοίκηση.

Υπάρχει στρατηγικό σχέδιο για την επόμενη μέρα, το οποίο κινείται στους ακόλουθους άξονες:

• Μείωση δημοτικών τελών.
• Εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες στους δημότες για τα «κόκκινα» δάνεια.
• Μέγιστη απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων ΕΣΠΑ, του Ταμείου Ανάκαμψης και του Πράσινου Ταμείου.
• Ψηφιοποίηση όλων των υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου.
• Οπτικές ίνες παντού.
• Ολοκλήρωση πολεοδομικού σχεδιασμού στις εκτός σχεδίου περιοχές.
• Διασφάλιση ευρείας χρήσης των ψηφιακών τεχνολογιών σε ολόκληρη την οικονομία και την κοινωνία.
• Χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και των προηγμένων ψηφιακών δεξιοτήτων, καθώς και της υπερυπολογιστικής.
• Δημιουργία νέων, καινοτόμων χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων (κυκλική οικονομία, διαδικτυακή πλατφόρμα ανταλλαγής πόρων, παρατηρητήριο ενεργειακής φτώχειας κ.λπ.).
• Βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, ώστε το Μαρούσι να καταστεί μια πόλη καθαρή, μια πόλη ευημερίας και ασφάλειας για όλους.
• Δημιουργία περιβαλλοντικών υποδομών, όπως η διευθέτηση του Ρέματος Σαπφούς, που θα αποτελέσει προτεραιότητα της νέας διοίκησης του δήμου, αλλά και άλλων αντιπλημμυρικών στην πόλη.
• Συνεργασία με την κατασκευάστρια εταιρεία για την επέκταση της Γραμμής 4 του Μετρό (από Κατεχάκη σε Μαρούσι), κάτι που θεωρείται αυτονόητη υποχρέωση και θα δοθεί ιδιαίτερη προτεραιότητα στην άμεση κατασκευή του.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: amarysia.gr


Σχολιάστε εδώ