Κ. Σμέρος στο “Π”: Δυναμικά μπροστά για το έργο που αλλάζει τον Δήμο Παλλήνης

Κ. Σμέρος στο “Π”: Δυναμικά μπροστά για το έργο που αλλάζει τον Δήμο Παλλήνης

Του
ΚΩΣΤΗ ΣΜΕΡΟΥ
Υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου με τον Συνδυασμό του Θανάση Ζούτσου,
Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης


Την Κυριακή οι έλληνες πολίτες αποφασίζουν για το μέλλον των πόλεων και των περιφερειών τους. Το ίδιο και οι συμπολίτες μας στον Δήμο Παλλήνης.

Η Ανθούσα, ο Γέρακας και η Παλλήνη άλλαξαν τα τελευταία χρόνια. Χιλιόμετρα αντιπλημμυρικών αγωγών ύδρευσης και ομβρίων, 6 νέες πλατείες και αναπλάσεις 15 κοινόχρηστων χώρων και ένα νέο δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Γέρακα, 821.000 τ.μ. ασφαλτοστρώσεων, 4 νέοι παιδικοί σταθμοί, 17 νέα σχολεία, 32 νέες, πιστοποιημένες παιδικές χαρές, κάλυψη φωτισμού LED κατά 95%, αναπλάσεις και αναβαθμίσεις αθλητικών κέντρων σε Γέρακα και Παλλήνη, το νέο δημαρχείο στην Ανθούσα, ψηφιακές πλατφόρμες, 6 πρότυπες Δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τα μοναδικά στην Ελλάδα πιστοποιημένα προγράμματα Αθλητισμού και Οικογενειακού Αθλητισμού.

Οφείλουμε, όμως, να σταθούμε ιδιαίτερα σε τρία νέα, εμβληματικά κεφάλαια για την Ανθούσα, τον Γέρακα και την Παλλήνη.

Μετά από αγώνες ετών, η αποχέτευση είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός για τον δήμο μας. Με ήδη κατασκευασμένα 50 χλμ. δικτύου, το έργο εξελίσσεται καθημερινά και στις τρεις δημοτικές ενότητες του Δήμου Παλλήνης. Ένα έργο που πλέον δεν είναι μια υπόσχεση ή μια δέσμευση ή μια μελέτη. Είναι ένα έργο που καθημερινά κατασκευάζεται σε δρόμους σε όλες τις γειτονιές, μέχρι να καλύψει το σύνολο του Δήμου Παλλήνης.

Λίγο πριν από την έναρξη του έργου κατασκευής της αποχέτευσης, εξελίχθηκαν περίπου 60 χλμ. αγωγών φυσικού αερίου, καθιστώντας τον δήμο μας πρώτο σε ταχύτητα ανάπτυξης δικτύου δήμο της Αττικής.

Το τρίτο κεφάλαιο που αλλάζει ριζικά τη δυναμική του δήμου μας είναι ότι πλέον είμαστε ενταγμένοι στο Παγκόσμιο Δίκτυο Learning Cities της UNESCO.

Η ένταξη στο παγκόσμιο δίκτυο της UNESCO αποτελεί μια διεθνή επιβράβευση του δήμου μας ως:

• πρωτοπόρου σε θέματα Εκπαιδευτικής Πολιτικής και Διά Βίου Μάθησης, Επιμορφωτικών Προγραμμάτων και Συμμετοχικών Πολιτιστικών και Περιβαλλοντικών Δράσεων,
• φορέα που προωθεί τις ίσες ευκαιρίες προς όλους τους κατοίκους του και υποστηρικτή των πρωτοβουλιών εξωστρέφειας όλων των σχολείων, με ιδιαίτερη έμφαση στα πρωτοποριακά περιβαλλοντικά προγράμματα του δήμου μας.

Ποιες είναι οι άμεσες προτεραιότητές μας για το επόμενο διάστημα;

Η διπλή ανάπλαση στο κέντρο Παλλήνης και Κάντζας, το υπό κατασκευή μεγαλύτερο Πάρκο της Ανατολικής Αττικής στο Πανόραμα Παλλήνης, το πάρκο πολλαπλών χρήσεων στο Ρέμα Παναγίτσας στον Γέρακα, οι έξυπνοι υδρομετρητές σε όλο το δίκτυο ύδρευσης, ξεκινώντας από την Ανθούσα, και βέβαια ο ψηφιακός μετασχηματισμός του δήμου με ολοκληρωμένα συστήματα Έξυπνων Πόλεων και η προγραμματισμένη κάλυψη του δικτύου οπτικών ινών έως το 2025.

Τα παραπάνω δεν είναι απλώς τίτλοι υλοποιημένων έργων ή δρομολογημένων παρεμβάσεων. Είναι το αποτέλεσμα της συμφωνίας εμπιστοσύνης που έχουμε αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια με τους πολίτες. Είναι η υλοποίηση του προγράμματος που διαμορφώνεται καθημερινά, σε αλληλεπίδραση μαζί τους, για να καλύψει τις ανάγκες τους αλλά και να επιφέρει το επιθυμητό επίπεδο ποιότητας ζωής και βιώσιμης αστικής ανάπτυξης.

Δυστυχώς, ενώ αυτό το έργο εξελίσσεται σε συγκεκριμένα σημεία του δήμου, βρίσκεται σε συγκεκριμένες γειτονιές και είναι ορατό από τον καθέναν και την καθεμιά μας, κάποιοι επιδιώκουν να το μηδενίσουν.

Ακόμα χειρότερα, όμως, επιδιώκουν να προβάλουν την εικόνα ενός «πρωτοπόρου στην υπανάπτυξη δήμου», όπως οι ίδιοι λένε.

Εμείς, όμως, λέμε ένα πράγμα:

Μιλάμε με τις πράξεις μας, είμαστε υπερήφανοι για το έργο μας και στοχεύουμε δυναμικά μπροστά. Όσο κάποιοι προσπαθούν να βρουν αφήγημα, εμείς περιγράφουμε τον δήμο του μέλλοντός μας. Και από αύριο θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με την ίδια συνέπεια για αυτόν.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: efoni.gr


Σχολιάστε εδώ