Γ. Βουτσινάς στο “Π”: Η στήριξη στη Μικρή Ελλάδα δυναμώνει τη Μεγάλη Ελλάδα

Γ. Βουτσινάς στο “Π”: Η στήριξη στη Μικρή Ελλάδα δυναμώνει τη Μεγάλη Ελλάδα

Του
ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΥΤΣΙΝΑ
Υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου
στην ΠΕ Νήσων της Περιφέρειας Αττικής
με τον Συνδυασμό «Αττική Μπροστά» του Νίκου Χαρδαλιά,
Προέδρου Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά,
Αντιπροέδρου Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος


Στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν τους νέους περιφερειάρχες και δημάρχους τους, που για τα επόμενα πέντε χρόνια οφείλουν να κάνουν όχι απλά ό,τι μπορούν, αλλά ό,τι πρέπει και έχει ανάγκη η κάθε περιφέρεια, ο κάθε δήμος, ο κάθε μικρός τόπος.

Οι νέες περιφερειακές αρχές του τόπου απαιτείται να εφαρμόσουν αναπτυξιακές πολιτικές, αποκεντρωμένες διαδικασίες και μεταρρυθμιστικές παρεμβάσεις με επίκεντρο την κοινωνία και στόχο την επίλυση ζητημάτων και την ευημερία όλων ανεξαιρέτως των πολιτών, σε κάθε γωνιά κάθε περιφέρειας της χώρας μας.

Η στήριξη στη Μικρή Ελλάδα δυναμώνει τη Μεγάλη Ελλάδα. Όσο αδειάζουν οι μικροί τόποι και μένουν αναξιοποίητοι τόσο φτωχαίνουν τα αστικά κέντρα, γι’ αυτό και πρέπει να στηρίζονται αποφασιστικά και αποτελεσματικά.

Το πρόγραμμα του συνδυασμού «Αττική Μπροστά», του Νίκου Χαρδαλιά, έχει ξεκάθαρες και εφαρμόσιμες δράσεις για να πετύχουμε Παραγωγική Αττική, Πράσινη Αττική, Ασφαλή Αττική, Ανθρώπινη-Κοινωνική Αττική, Αττική Περιφέρεια Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αττική των Μεγάλων Υποδομών.

Συνοδοιπόρος με τον Νίκο Χαρδαλιά σ’ αυτήν την προσπάθεια, διεκδικώ την εκλογή μου ως περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, θέτοντας ως στόχο να κερδίσουμε ένα μεγάλο στοίχημα. Την ενδυνάμωση των νησιών και των άλλων παράκτιων περιοχών της Αττικής. Πρωτίστως σεβόμενοι την αυτοτέλεια και τον ξεχωριστό χαρακτήρα των προβλημάτων αλλά και των προοπτικών κάθε νησιού, κάθε δήμου της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων της Περιφέρειας Αττικής.

Είναι μια πρόκληση για μένα να δουλέψω στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο για το στολίδι, το κόσμημα της Αττικής, τα νησιά της, τη Σαλαμίνα, την Αίγινα, το Αγκίστρι, τα Μέθανα, τον Γαλατά, την Τροιζηνία, τον Πόρο, την Ύδρα, τις Σπέτσες, τα Κύθηρα. Mε μεγάλο σεβασμό για τους ανθρώπους των νησιωτικών και απομακρυσμένων περιοχών.

Οι νησιωτικές αλλά και γενικότερα οι πιο απομακρυσμένες και αραιοκατοικημένες περιοχές της Περιφέρειάς μας θα πρέπει να αποκτήσουν μια νέα δυναμική, που θα δώσει ώθηση στην επιχειρηματικότητα και θα προωθήσει μεγαλύτερη κοινωνική συνοχή. Με βασικούς άξονες τη γαλάζια οικονομία, δηλαδή μια ανάπτυξη βιώσιμη, κυκλική, που σέβεται τους πόρους των δήμων των Νήσων Αττικής, αλλά και μια ενίσχυση των κοινωνικών υποδομών και των υποδομών της καθημερινότητας του πολίτη, με προτεραιότητα την πολιτική προστασία και το περιβάλλον.

Το έργο είναι δύσκολο και θα απαιτηθούν μεγάλες προσπάθειες, αλλά όλοι ξέρουμε ότι τα όνειρα είναι φτιαγμένα από σκληρή δουλειά.

Μπορούμε και θα πετύχουμε την ανάδειξη των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και τη διασύνδεση του αγροτοδιατροφικού τομέα με τον τουρισμό και την εστίαση, ώστε η Αττική να αποκτήσει το branding της.

Μπορούμε και θα πετύχουμε την προώθηση του θεματικού τουρισμού και την ανάδειξη πολιτιστικών, ιστορικών και αρχαιολογικών μνημείων και σημείων που θα λειτουργούν ως πόλος έλξης, ανάπτυξης και επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. Μπορούμε και θα πετύχουμε την ολοκλήρωση των έργων υποδομών και την υλοποίηση νέων, που απαιτούν οι σημερινές συνθήκες της κλιματικής κρίσης.

Η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων Αττικής αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την Αττική και μεγάλο εφόδιο για τους κατοίκους της. Διαθέτει πόρους προς αξιοποίηση, οι οποίοι μπορούν να πετύχουν ανάπτυξη και να διασφαλίσουν οικονομική ευημερία για τους πολίτες της.

Με σκληρή δουλειά, με οργανωμένη και συνεργατική προσπάθεια, με επίκεντρο την κοινωνία και τις ανάγκες των πολιτών, μπορούμε να πετύχουμε την ουσιαστική βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων των νησιών της Αττικής, ώστε να γίνουν τα νησιά μας πρωταγωνιστές των εξελίξεων, σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ