Ξαναέζησε τον εφιάλτη ο Βόλος… – Με εκτεταμένες καταστροφές και απεγκλωβισμούς πολιτών

Ξαναέζησε τον εφιάλτη ο Βόλος… – Με εκτεταμένες καταστροφές και απεγκλωβισμούς πολιτών

Τίποτα δεν έμεινε όρθιο. Σπίτια πλημμύρισαν. Επιχειρήσεις καταστράφηκαν. Σχεδόν ολόκληρος ο Βόλος βυθίστηκε στο σκοτάδι. Φως πουθενά.

Η Πυροσβεστική δεχόταν συνέχεια κλήσεις για απεγκλωβισμό πολιτών και στις επιχειρήσεις μετείχαν και μέλη της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών με λέμβους. Δύσκολη ήταν η κατάσταση και στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου, στα χωριά Χόρτο, Πλατανιά και Μηλίνα. Το πέρασμα της κακοκαιρίας ήταν καταστροφικό και στις περιοχές της Φθιώτιδας, της Φωκίδας, της Κορινθίας αλλά και της Βόρειας Εύβοιας, όπου πολλές περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα, με ποτάμια, ρέματα και χειμάρρους να ξεχειλίζουν.

Στη Λίμνη Ευβοίας η θάλασσα κοκκίνισε από τη λάσπη.

Πολλά σπίτια καταστράφηκαν και οι κάτοικοι, που ξαναέζησαν τον εφιάλτη του «Daniel», δήλωναν έτοιμοι να προχωρήσουν σε εκκένωση των χωριών. Στο Σωτήριο οι καμπάνες ήχησαν και οι κάτοικοι έφυγαν, καθώς λόγω διακοπής ρεύματος δεν λειτουργούσαν οι αντλίες αποστράγγισης του νερού.

Μόνο για τις υποδομές που επλήγησαν από τον «Daniel» σε πέντε νομούς θα χρειαστούν 600 εκατ. ευρώ. Ο απολογισμός έχει ως εξής: 79 γέφυρες υπέστησαν βλάβες, από τις οποίες οι 24 έχουν καταστραφεί, 70,2 χιλιόμετρα δρόμων έχουν πάθει ζημιές, 16 σημεία του σιδηροδρομικού δικτύου χρειάζονται αποκατάσταση, 79 σχολικές μονάδες πλημμύρισαν και 473 αυτοψίες διενεργήθηκαν σε Μαγνησία, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα και Φθιώτιδα.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ