Ν. Κουτσογιάννης στο “Π”: Όχι άλλος χαμένος χρόνος για τη Νάουσα!

Ν. Κουτσογιάννης στο “Π”: Όχι άλλος χαμένος χρόνος για τη Νάουσα!

Του
ΝΙΚΟΥ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗ
Υποψήφιου Δημάρχου Νάουσας


Ο Δήμος Νάουσας είναι σε μια συνεχή ελεύθερη πτώση. Οι νέοι μας φεύγουν μαζικά από έναν τόπο που μαστίζεται από ανεργία, φτώχεια και εγκατάλειψη. Η Νάουσα αιμορραγεί, χάνοντας ανθρώπινο δυναμικό που το έχει απόλυτη ανάγκη. Η διοίκηση του δήμου μοιάζει ανήμπορη, δεν δίνει καμία απάντηση. Χρειάζεται σχέδιο, όραμα, δράσεις και όχι μόνο επικοινωνιακά παιχνίδια.

Αντ’ αυτού, έχει αποδειχθεί παντελώς ανεπαρκής. Δεν υπάρχει όραμα, δεν υπάρχει πρόγραμμα ή αναπτυξιακός σχεδιασμός. Η πόλη μας έχει μια πολύ πλούσια ιστορία, άμεσα συνδεδεμένη με τον Αριστοτέλη και την Αρχαία Μακεδονία, ενώ πρωτοπορεί και στην οινοποιία. Έχει, επίσης, μια λαμπρή βιομηχανική ιστορία. Με τα εργοστάσια κλωστοϋφαντουργίας, η Νάουσα ήταν το «Μάντσεστερ των Βαλκανίων» μέχρι τα μισά του 20ού αιώνα, επειδή είχε άφθονη και φθηνή ενέργεια, την ενέργεια του νερού! Αυτά τα τρία εξαιρετικά πλεονεκτήματα ξεκινήσαμε να αξιοποιούμε στην πρώτη μας θητεία ως δημοτική αρχή την περίοδο 2014 – 2019.

Διακριθήκαμε πανευρωπαϊκά για τη μελέτη των μικρών υδροηλεκτρικών σταθμών που αξιοποιούν το πόσιμο νερό της πόλης, βάλαμε στον τουριστικό χάρτη την περιοχή με το destination branding, το «Sorry… No Beaches!» και τις παρουσιάσεις των εκλεκτών κρασιών μας, ξεκινήσαμε στενή συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων για την ανάδειξη του πρώτου πανεπιστημίου της οικουμένης, της Σχολής του Αριστοτέλη. Τόσα σπουδαία πράγματα, που τα θεωρούσα αυτονόητα αναγκαία για την αναζωογόνηση του τόπου. Κι όμως! Η επόμενη διοίκηση του δήμου τα αγνόησε ή τα κατάργησε!

Η δική μας προτεραιότητα είναι η Νάουσα και τα χωριά της να ακμάσουν ξανά. Να κρατήσουμε εδώ τους νέους μας, να προσελκύσουμε επισκέπτες αλλά και επενδυτές, επιχειρηματίες και επαγγελματίες που αναζητούν έναν ωραίο τόπο με σύγχρονες υποδομές. Αυτό είναι ο στόχος μου και αυτό θα υπηρετήσει η επόμενη θητεία του «Κοινού Τόπου».

Το πρόγραμμά μας θα αρχίσει να εφαρμόζεται αμέσως σε όλα του τα σκέλη. Μπορούμε να το «τρέξουμε» γιατί στο μεγαλύτερό του μέρος ήταν ήδη σε εφαρμογή πριν αναλάβει ο σημερινός δήμαρχος. Στις προτεραιότητές μας είναι ο τουρισμός, η αγροτική οδοποιία, τα αρδευτικά, η Πολιτική Προστασία, με ενισχυμένη πυρασφάλεια και νέα μελέτη αντιπλημμυρικών, νέο μνημόνιο συνεργασίας με τους διαπρεπείς αρχαιολόγους μας για το πάρκο στη Μίεζα και την εγκατάσταση στα κτίρια του παλιού εργοστασίου Λόγγου – Τουρπάλη. Μέχρι τον Αύγουστο του 2024, οι υπηρεσίες του δήμου θα έχουν «ξεσκονίσει» τους φακέλους του ενεργειακά πρότυπου Δημαρχείου στη Βέτλανς, των φωτοβολταϊκών στις στέγες των κτιρίων μας και της επέκτασης των υπογειοποιήσεων των κάδων. Έχουμε δουλειά! Πολλή δουλειά!


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ