Δίωξη κατά του Μενέντεζ για διαφθορά!

Δίωξη κατά του Μενέντεζ για διαφθορά!

H υπόθεση της άσκησης δίωξης εναντίον του γερουσιαστή Μενέντεζ για διαφθορά θα κριθεί ενώπιον της αμερικανικής δικαιοσύνης. Όμως δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η δίωξη αυτή ασκήθηκε την ημέρα που ο κ. Ερντογάν αναζητούσε διακαώς διέξοδο στο μείζον θέμα που τον έχει φέρει σε αντιπαράθεση με την Ουάσινγκτον και ενώ η ίδια η αμερικανική γραφειοκρατία επιδιώκει να βρει λύση στη δύσκολη εξίσωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και της προώθησης της συμφωνίας για τα F-16 στην Τουρκία.

Εντελώς τυχαία, την ίδια ημέρα που ανακοινώθηκε η άσκηση δίωξης, ο αμερικανός ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν ζήτησε και είχε συνάντηση με τον τούρκο ομόλογό του στη Νέα Υόρκη, χωρίς να ανακοινωθούν λεπτομέρειες για τη συνάντηση αυτή. Δεν θα προκαλέσει καθόλου έκπληξη αν δούμε εξελίξεις τις επόμενες ημέρες, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση, έχοντας απαλλαγεί προς το παρόν από την παρουσία του «ενοχλητικού» Μενέντεζ στην προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, μπορεί να επιχειρήσει να προωθήσει προς έγκριση το πακέτο για τα F-16, πείθοντας τον Ταγίπ Ερντογάν να φέρει προς έγκριση στην Εθνοσυνέλευση την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Ο γερουσιαστής Μενέντεζ έχει ενοχλήσει πολλούς τα τελευταία χρόνια και κυρίως όσους από το αμερικανικό κατεστημένο, ήδη από την περίοδο Ομπάμα, υποστηρίζουν κινήσεις συμφιλίωσης με το Ιράν και την Κούβα, όσους υποστηρίζουν την ενδυνάμωση των σχέσεων με την Τουρκία, αποδεχόμενοι την «αυτονομία» και τις «ιδιορρυθμίες» Ερντογάν, αλλά και όσους θεωρούν ότι το Αζερμπαϊτζάν έχει μεγαλύτερη αξία για την αμερικανική εξωτερική πολιτική από τη θέση αρχών στο ζήτημα της αρμενικής υπόθεσης…

Η δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση Μενέντεζ, αλλά οι συμπτώσεις και τα συμφέροντα που εξυπηρετούνται από την προσπάθεια εξουδετέρωσής του στην Γερουσία καθιστούν, εκ των πραγμάτων, την υπόθεση τουλάχιστον περίεργη και ύποπτη.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ

 


Σχολιάστε εδώ