Δεν έχουν τον Θεό τους σε Ελλάδα και Κύπρο!

Δεν έχουν τον Θεό τους σε Ελλάδα και Κύπρο!

–Η κατακραυγή ήταν δικαιολογημένη

Oρισμένοι σε Ελλάδα και Κύπρο δεν έχουν τον Θεό τους. Στις αρχές Αυγούστου, ο δήμαρχος Αμμοχώστου Σίμος Ιωάννου, θέλοντας να… πρωτοτυπήσει και να δείξει ότι εκπροσωπεί μια άλλη, πιο «ανοικτή» αντίληψη στο Κυπριακό, ανακοίνωσε ότι στις προγραμματιζόμενες για τα μέσα Αυγούστου καθιερωμένες αντικατοχικές εκδηλώσεις είχε προσκληθεί ο «δήμαρχος» της κατεχόμενης Αμμοχώστου Σουλεϊμάν Ουλούτσαϊ.

Η κατακραυγή ήταν δικαιολογημένη, καθώς με τέτοιες κινήσεις απλώς ξεπλένεται και νομιμοποιείται το κατοχικό καθεστώς και οι υποτιθέμενοι θεσμοί του. Ο δήμαρχος Αμμοχώστου, σαν να μην είχε ακούσει και να μην είχε πάρει χαμπάρι για τις κινήσεις προσάρτησης ακόμη και των Βαρωσίων από την Τουρκία και το ψευδοκράτος, ήθελε να έχει δίπλα του στην αντικατοχική εκδήλωση τον γνήσιο εκπρόσωπο του κατοχικού καθεστώτος και της πολιτικής τουρκοποίησης της Αμμοχώστου.

Ο Σουλεϊμάν Ουλούτσαϊ, αφού έγινε όλος αυτός ο θόρυβος, που προφανώς θα οδηγούσε σε σφοδρή αντιπαράθεση, ανακοίνωσε μετά από λίγες ημέρες ότι δεν θα αποδεχθεί την πρόσκληση, με τον δήμαρχο Αμμοχώστου Σίμο Ιωάννου να εκφράζει τη λύπη του, καθώς, όπως είπε, τρέφει σεβασμό στον «φίλο» του, «δήμαρχο» της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Η απάντηση ήρθε από τον ίδιο τον «φίλο» του λίγες ημέρες αργότερα, όταν οι Τούρκοι πανηγύριζαν στην Αμμόχωστο την 49η επέτειο της εισβολής, την οποία ονομάζουν «απελευθέρωση» της πόλης, και ο κ. Ουλούτσαϊ ήταν ένας από τους επίσημους ομιλητές… Αυτόν τον εκπρόσωπο του κατοχικού καθεστώτος ήθελε ο δήμαρχος Αμμοχώστου, χαμένος στις ιδεοληπτικές παρωπίδες του, να τιμήσουν οι πρόσφυγες της Αμμοχώστου…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ