Ανοιχτός πόλεμος Γεωργιάδη – ΚΚΕ!

Ανοιχτός πόλεμος Γεωργιάδη – ΚΚΕ!

–Για τις αλλαγές στα εργασιακά

Σε ανοιχτό πόλεμο βρίσκονται Άδ. Γεωργιάδης και ΚΚΕ. Αιτία αυτού, οι αλλαγές στα εργασιακά, που προώθησε με το τελευταίο νομοσχέδιο ο υπουργός Εργασίας.

Και αυτός ο πόλεμος θα κρατήσει αρκετά και θα έχει, ως φαίνεται, πολλαπλά επεισόδια. Κόκκινο πανί για τον Περισσό αποτελεί κυρίως η ρύθμιση η οποία προβλέπει κυρώσεις (συλλήψεις, αυτόφωρο κ.ά.) για όσους στη διάρκεια απεργίας μπλοκάρουν τις εισόδους των επιχειρήσεων και παρεμποδίζουν εργαζομένους που θέλουν να εργαστούν.

«Η τυραννία του ΚΚΕ τελείωσε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης στη διάρκεια της συζήτησης για το επίμαχο νομοσχέδιο. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι σε περιπτώσεις όπου κάποιοι συνδικαλιστές ή μη θα παραβιάζουν τη συγκεκριμένη διάταξη θα είναι ο ίδιος που θα τηλεφωνεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, για να του ζητήσει κάθε φορά να κινήσει τις προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες.

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ διεμήνυσε στον κ. Γεωργιάδη ότι θα συνεχίσει στην ίδια γραμμή του αγώνα και του επισήμανε ότι, αν νομίζει ότι με τον νόμο ξεμπέρδεψε, πρέπει να καθίσει να διαβάσει Ιστορία. «Όταν οι εργαζόμενοι συσπειρωθούν, δεν μασάνε από τέτοια», τόνισε ο βουλευτής του κόμματος Θ. Παφίλης. Το επόμενο crash test θα είναι στην επόμενη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση. Αν, δηλαδή, τότε το ΠΑΜΕ θα αγνοήσει τον σχετικό νόμο και θα αποκλείσει την είσοδο των επιχειρήσεων. Και αν ο κ. Γεωργιάδης θα κάνει πράξη τις προειδοποιήσεις του.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Άδωνις Γεωργιάδης στο “Π”: Στόχος μας να αλλάξουμε τη ζωή των εργαζομένων προς το καλύτερο


Σχολιάστε εδώ