Θ. Ζούτσος στο “Π”: Το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία του Δήμου Παλλήνης υλοποιείται τώρα

Θ. Ζούτσος στο “Π”: Το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία του Δήμου Παλλήνης υλοποιείται τώρα

Του
ΘΑΝΑΣΗ ΖΟΥΤΣΟΥ
Δημάρχου Παλλήνης


Το έργο της αποχέτευσης του Δήμου Παλλήνης, το οποίο ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2021, έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του 2025.

Εκτελείται σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα και είναι το μεγαλύτερο και το σημαντικότερο έργο στην ιστορία του δήμου μας.
Ένα έργο με πολυδιάστατο όφελος, περιβαλλοντικό, υγειονομικό και οικονομικό, για όλους τους κατοίκους.

Είμαστε περήφανοι γιατί βάλαμε τη σφραγίδα μας σε ένα έργο πολιτισμού, που μας βγάζει από την τριτοκοσμική κατάσταση των βόθρων, βάζοντας τέλος στην περιβαλλοντική και υγειονομική υποβάθμιση.

Ένα έργο που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής, ενώ θα έχει και οικονομικό όφελος για τα νοικοκυριά, που θα απαλλαχθούν από το κόστος εκκένωσης των βόθρων, που φτάνει ακόμα και τα 2.000 ευρώ τον χρόνο.

Ένα έργο που θα αποτελέσει ισχυρό θεμέλιο για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Η κατασκευή του είναι δωρεάν για τους κατοίκους ενώ, για πρώτη φορά σε έργα αποχέτευσης, είναι δωρεάν και οι συνδέσεις των ακινήτων, αφού εξασφαλίσαμε την πλήρη χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ.

Η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης του Δήμου Παλλήνης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και προχωρά σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που προβλέπονται στη σύμβαση, όπως επιβεβαιώθηκε δημοσίως και πρόσφατα από την ΕΥΔΑΠ. Έχουν ήδη κατασκευαστεί πάνω από 50 χλμ. δικτύου και έγιναν πάνω από 1.500 συνδέσεις ακινήτων. Είναι το μόνο έργο αποχέτευσης στην Ανατολική Αττική που προχωρά χωρίς προβλήματα.

Παράλληλα, προχωρά και η αποχέτευση της Κάντζας και όλων των γειτονιών νότια της Περιφερειακής Υμηττού, που θα συνδεθούν μέσω του υφιστάμενου αγωγού επί της λεωφόρου Λαυρίου με το ΚΕΛ Κορωπίου, ενώ ο υπόλοιπος δήμος θα συνδεθεί με την Ψυττάλεια. Εξασφαλίσαμε και αυτό το έργο. Αυτήν τη στιγμή ολοκληρώνεται η οριστική μελέτη, που ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο, και έως το τέλος της χρονιάς θα έχει ξεκινήσει η δημοπράτηση του δικτύου, το οποίο θα ολοκληρωθεί παράλληλα με έργο στον υπόλοιπο δήμο, λόγω του ότι είναι πολύ μικρότερο σε μέγεθος.

Επίσης, εντάξαμε στον σχεδιασμό και την περιοχή Πηγάδια της Ανθούσας, ενώ προχωράμε και την αποχέτευση της οδού Πατρών στον Γέρακα. Με τον τρόπο αυτό, όλος ο Δήμος Παλλήνης αποκτά δίκτυο αποχέτευσης.

Είμαστε περήφανοι, γιατί ο δεκαετής αγώνας που δώσαμε για την αποχέτευση ευοδώθηκε και εκπληρώσαμε το διαχρονικό αίτημα της κοινωνίας του δήμου μας.

Δώσαμε πραγματική μάχη, με συγκροτημένο σχέδιο και επιμονή, μέσα σε χρόνια οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, κόντρα στο τέρας της γραφειοκρατίας, την κρατική αδιαφορία, τα συμφέροντα και όλα τα εμπόδια που συνεχώς υψώνονταν μπροστά μας.

Τα καταφέραμε, προς απογοήτευση όσων έμεναν στην εξέδρα και ευελπιστούσαν να αποτύχουμε, για τα δικά τους μικροπολιτικά οφέλη. Έτσι και τώρα, προσπαθούν να παραπλανήσουν και να τρομάξουν τους πολίτες ότι δήθεν η αποχέτευση καθυστερεί και ότι θα παραδοθεί μετά από δέκα χρόνια!

Η πραγματικότητα, όμως, διαψεύδει και πάλι τις «Κασσάνδρες».

Η αποχέτευση είναι εδώ, κατασκευάζεται και σύντομα όλοι θα απολαμβάνουμε τα οφέλη της.

Τίποτα πια δεν μπορεί να σταματήσει το έργο της αποχέτευσης του Δήμου Παλλήνης. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια. Τώρα μπορούμε να κοιτάξουμε το μέλλον και να χτίσουμε σε γερά θεμέλια την πόλη που ονειρευόμαστε.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ