Ιω. Λύρας στο “Π”: Ανάδειξη της Αττικής σε πόλο ιατρικού τουρισμού συνεχούς ροής!

Ιω. Λύρας στο “Π”: Ανάδειξη της Αττικής σε πόλο ιατρικού τουρισμού συνεχούς ροής!

Του
ΙΩΑΝΝΗ ΛΥΡΑ
Ιατρού, Επίτιμου Προξένου της Βραζιλίας,
Υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου Κεντρικού Τομέα Αθηνών
με τον Συνδυασμό «Αττική μπροστά» του Νίκου Χαρδαλιά


Η πλαστική χειρουργική είναι αυτό που γνωρίζω πολύ καλά να κάνω. Γι’ αυτό το θέμα έχω πολλά να πω και τα έχω πει στις αίθουσες χειρουργείων, στις αίθουσες πανεπιστημίων, στα επιστημονικά συνέδρια, σε ομιλίες κ.λπ. Μετά τη συμπερίληψη του ονόματός μου από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Νίκο Χαρδαλιά στον συνδυασμό «Αττική Μπροστά» μού δίνεται η εύκαιρα να μιλήσω και για άλλα θέματα του ενδιαφέροντός μου, επιθυμώντας να προσφέρω στη δημιουργία μιας πιο όμορφης Αττικής.

Επειδή είναι ηθική υποχρέωση του κάθε πολίτη που θεωρείται επαγγελματικά και κοινωνικά καταρτισμένος να βοηθά με την εμπειρία του στα κοινά πράγματα, μπορείτε να με θεωρείτε έναν από αυτούς τους τεχνοκράτες που δεν έχουν τίποτα να αποκομίσουν από την πολιτική, πάρα μόνο να προσφέρουν σε αυτή.

Επιθυμώ, λοιπόν, να βοηθήσω τον Νίκο Χαρδαλιά στην εκλεγμένη ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής στην προσπάθεια να ομορφύνει η περιοχή μας. Να πάρουμε ανάσα από το δύσκολο κυκλοφοριακό και την ελλιπή ασφάλεια. Να εγγυηθούμε την κοινωνική προστασία, τη δημόσια υγεία και την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης ενεργού και υγιούς γήρανσης για τους κατοίκους όλης της Αττικής. Να γίνει η οικονομία μας πιο παραγωγική. Να φέρουμε επενδύσεις που θα υλοποιηθούν από πολίτες οι οποίοι εμπιστεύονται τις δυνατότητες της χώρας μας και την πολιτική σταθερότητα αυτής της εποχής. Να ενισχύσουμε την τουριστική προβολή και την προώθηση του θεματικού τουρισμού και ειδικότερα του τουρισμού υγείας και ευεξίας. Να υλοποιήσουμε τον εφικτό στόχο να καταστεί η Αττική τουριστικός προορισμός 12 μήνες τον χρόνο. Θα το κάνω με τις γνώσεις που απέκτησα μέσα από την εργασία μου.

Η προσφορά μου θα αφορά τον τομέα υγείας και ευεξίας της κοινωνίας μας:

Άξονας Δ’ «Ανθρώπινη – Κοινωνική Αττική»: Κοινωνική προστασία, δημόσια υγεία και παροχή υπηρεσιών υποστήριξης ενεργού και υγιούς γήρανσης. Ειδικότερα:

• Θα διερευνήσουμε πώς να ενεργοποιούμε τον ταξιδιώτη.
• Θα εξετάσουμε τις αναγκαίες υποδομές της Αττικής.
• Θα προτείνουμε τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου.
• Θα συνεισφέρουμε αρμοδίως, ως Περιφέρεια Αττικής, στο νέο νομοσχέδιο που θα προέλθει από τη συνεργασία των υπουργείων Υγείας, Τουρισμού και Ανάπτυξης.
• Θα απορροφήσουμε την αυξημένη τάση που υπάρχει στον ιατρικό τουρισμό για αισθητικές επεμβάσεις.
• Θα διαφημίσουμε τον συνδυασμό του κόστους με την ποιότητα και την ασφάλεια της ελληνικής ιατρικής ομορφιάς και αισθητικής αποκατάστασης.
• Θα επικροτήσουμε τη δημιουργία ιατρικής visa (medicalvisa).
• Θεσμικά, θα βοηθήσουμε και θα επιβραβεύσουμε την ανάδειξη της ποιότητας και των υψηλών προδιαγραφών των παρόχων ιατρικού τουρισμού.

Όσον αφορά την κοινωνική πολιτική υγείας που επιθυμώ να προτείνω στον νέο περιφερειάρχη, ακολουθώντας τον πρωτοπόρο βραζιλιάνο δάσκαλό μου, ο οποίος από το 1960 το είχε εφαρμόσει στην αχανή εκείνη χώρα, μπορούν να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις στα περιφερειακά ιατρεία ώστε να χειρουργούνται άνευ κόστους οι έχοντες ανάγκη για πλαστική επανορθωτική χειρουργική από συνεργαζόμενους πλαστικούς χειρούργους και εμένα. Όσον, δε, αφορά την κοινωνική πολιτική, μπορούν να δημιουργηθούν ομάδες ενεργών συνταξιούχων πολιτών που θα επικουρήσουν τα σώματα ασφαλείας σε χώρους όπου παρατηρείται μεγάλη συσσώρευση ατόμων, π.χ., λιμάνια, αεροδρόμια, γήπεδα, μεγάλες διαβάσεις, σχολεία, νοσοκομεία κ.λπ., ώστε να αυξηθεί το επίπεδο ποιοτικής διαχείρισης της κυκλοφορίας.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: okmag.gr


Σχολιάστε εδώ