Γ. Δήμου στο “Π”: Να επιλέξουμε εκείνους που παλεύουν για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων

Γ. Δήμου στο “Π”: Να επιλέξουμε εκείνους που παλεύουν για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων

Της
ΓΙΩΤΑΣ ΔΗΜΟΥ
Υποψήφιας Δημάρχου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση Αγίου Δημητρίου»


Οι φετινές δημοτικές και περιφερειακές εκλογές διεξάγονται, από τη μια μεριά, με όρους εκκωφαντικής σιωπής των κομμάτων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, ώστε να μην αναδειχθούν οι συγκλίσεις τους στην ίδια αντιλαϊκή πολιτική που έχουν εφαρμόσει και υπηρετούν, να μη φανερωθούν οι πραγματικές αιτίες για τα μεγάλα ζητήματα που πνίγουν ή καίνε τον λαό μας και, από την άλλη, με υποσχέσεις στα όρια του «εφικτού», δηλαδή των δημοσιονομικών αντοχών της οικονομίας, της υποχρηματοδότησης των δήμων, της εμπορευματοποίησης και της υποβάθμισης των υπηρεσιών τους.

Η ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», του συνδυασμού που στηρίζει το ΚΚΕ, σε κάθε δήμο, σε κάθε περιφέρεια, μπορεί να δυναμώσει την οργανωμένη διεκδίκηση απέναντι στον κυβερνητικό «ρεαλισμό» της εκμετάλλευσης, της ακρίβειας και της φτώχειας, του σμπαραλιασμένου συστήματος υγείας και της παιδείας-εμπόρευμα, της φοροληστείας, απέναντι στον «ρεαλισμό» που βάζει την ανθρώπινη ζωή στο ζύγι του «κόστους – οφέλους».

Να δυναμώσει το ρεύμα αντιπαράθεσης με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και τη συστημική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, με τα μαγειρέματά τους στην περιφέρεια και στους δήμους, με τον πολιτικό εκφυλισμό σε θέσεις και προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που αντιγράφει πλέον τη ΝΔ, με τα περί «αριστείας» και «καλών βιογραφικών», με τον «ρεαλισμό» του συμβιβασμού με τη βαρβαρότητα.

Για να υπερασπιστούμε πιο μαχητικά τα λαϊκά συμφέροντα, για να έχουν οι εργαζόμενοι, ο λαός, η νεολαία συμμάχους στην περιφέρεια και στους δήμους, στον αγώνα για την υπεράσπιση των αναγκών και της ζωής τους. Για να γίνεται πράξη το «μόνο ο λαός σώζει τον λαό, στον δρόμο της ανατροπής».

Σκεφτείτε. Είναι προς το συμφέρον του λαού οι Δημοτικές Αρχές να έχουν καταντήσει τους δήμους έναν φορομπηχτικό μηχανισμό; Στον Άγιο Δημήτριο, η Δημοτική Αρχή (στην οποία «συστεγάζονται» το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και «ολίγη ΝΔ») παίρνει από τις λαϊκές οικογένειες περίπου 9 εκατ. ευρώ μέσω δημοτικών τελών, φόρων και προστίμων, όταν από το κράτος παίρνει μόλις 10,3 εκατ. ευρώ.

Τελικά, βγαίνει κερδισμένος ο λαός από Δημοτικές Αρχές που διαφημίζουν τα διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία, αγκαζέ με τους περιφερειάρχες, μοιράζοντας εκατομμύρια στους ομίλους; Την ίδια στιγμή, δεν δίνουν μία για τα σχολεία, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, τη διαμόρφωση ελεύθερων χώρων, την αντιπλημμυρική προστασία. Στον Άγιο Δημήτριο τα «αντιπλημμυρικά» έργα εξαντλούνται σε μόλις 25,5 χιλιάδες ευρώ για καθαρισμό φρεατίων και ανακατασκευή αγωγών και 37 χιλιάδες ευρώ για μια μελέτη που την παραλάβαμε τον φετινό Αύγουστο. Κι ας υπερχειλίζει το ρέμα της Πικροδάφνης σε επικίνδυνο πλέον βαθμό, κάτω από τη χρόνια εγκατάλειψη περιφέρειας και δήμων. Για τα σχολεία μετράμε την ίδια ανεπαρκή κρατική χρηματοδότηση των 500 χιλιάδων ευρώ κάθε χρόνο. Η έλλειψη ελεύθερων χώρων έχει γίνει ορόσημο της περιοχής, με το Πάρκο του Ασυρμάτου να παραμένει σε άθλια κατάσταση γιατί είναι πολλά τα «γραφειοκρατικά» εμπόδια. Κανένα εμπόδιο, όμως, δεν συναντάνε έργα που υπηρετούν την κερδοφορία ομίλων: Κοντά 8 εκατ. ευρώ βρέθηκαν για αναπλάσεις πέριξ του «Metro Mall» στoν Άγιο Δημήτριο, τον οδοφωτισμό με Led κ.ά.

Τώρα, όμως, υπάρχει πείρα. Και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Ιδιαίτερα όσοι βλέπουν τον προδιαγεγραμμένο εκφυλισμό της «κυβερνώσας Αριστεράς», όσοι παραμένουν αριστεροί, προοδευτικοί, αγωνιστές, όσοι αποστρέφονται τη σύμπλευση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ ακόμη και με ακροδεξιούς, σε κοινά ψηφοδέλτια, όπως του Γ. Ιωακειμίδη, που κατεβαίνει μαζί με τον νυν περιφερειακό σύμβουλο του αντιδραστικού Θ. Τζήμερου, μπορούν να αφήσουν πίσω τους τις απογοητεύσεις και να ενισχύσουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Αλλά και όσοι επέλεξαν ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές και γρήγορα είδαν πως η «σταθερότητα» φέρνει συμφορές, εργασιακό μεσαίωνα με 13ωρα, ακρίβεια και πλειστηριασμούς, όσοι δεν αποδέχονται τη λογική «πάμε κι όπου βγει», μπορούν τώρα να πουν ότι είναι η ώρα να «πάμε αλλιώς». «Λαϊκή Συσπείρωση» παντού, σε κάθε δήμο και στην Περιφέρεια Αττικής, με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Γιάννη Πρωτούλη. Για να εκλεγούν περισσότερες αγωνιστικές Δημοτικές Αρχές, περισσότεροι δοκιμασμένοι αγωνιστές και αγωνίστριες μέσα στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια, που θα παλεύουν για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ