Διαμαρτυρίες και στην Αλβανία για την κράτηση Μπελέρη

Διαμαρτυρίες και στην Αλβανία για την κράτηση Μπελέρη

Οι φωνές κατά της αντιδημοκρατικής σύλληψης και συνεχιζόμενης κράτησης Μπελέρη εντείνονται και δεν προέρχονται μόνο από την Ελλάδα αλλά και από την ίδια την Αλβανία.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της Αλβανίας Ίλι Μανιάνι με ανάρτησή του στο Facebook δηλώνει μεταξύ άλλων ότι «δεν μπορεί να υπάρχει και επ’ αυτοφώρω σύλληψη και καταγγελία έπειτα από την επ’ αυτοφώρω σύλληψη» και αναρωτιέται:

«Αν υπήρχε θέμα εκλογικής διαφθοράς, πόσω μάλλον επ’ αυτοφώρω, γιατί δεν συνελήφθη και δεν απαγγέλλονται κατηγορίες και εναντίον εκείνου που έλαβε τα χρήματα;». Επισημαίνει, δε, ότι η δακτυλοσκοπική εξέταση που έγινε στα χαρτονομίσματα –αν και καθυστερημένη– απέδειξε ότι στα περισσότερα από αυτά δεν υπήρχαν δακτυλικά αποτυπώματα του Φρέντι Μπελέρη.

Και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της Αλβανίας (όπως δημοσίευσε και ο ιστότοπος echedoros.blog) κλείνει τονίζοντας τα εξής: «Η κράτηση είναι πολιτική, γιατί ξεκίνησε με πολιτική δήλωση. Η κράτηση στη φυλακή με κατασκευάσματα είναι εγκληματική και αξιόποινη. Η φυλάκιση ενός εκλεγμένου είναι αντιδημοκρατική. Αυτή η υπόθεση είναι απόδειξη ότι το κράτος και ο νόμος έχουν εκπέσει στην Αλβανία».

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ