Δ. Αυγέρη: Ο κ. Μαρινάκης κάλυψε πλήρως τον Γεωργιάδη για τις «ειδικές σχέσεις» με την Huawei – Αναμένουμε να ενημερωθεί για τη φερόμενη προνομιακή μεταχείριση Βελόπουλου από την εφορία

Δ. Αυγέρη: Ο κ. Μαρινάκης κάλυψε πλήρως τον Γεωργιάδη για τις «ειδικές σχέσεις» με την Huawei – Αναμένουμε να ενημερωθεί για τη φερόμενη προνομιακή μεταχείριση Βελόπουλου από την εφορία

Απάντηση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ στον κυβερνητικό εκπρόσωπο για τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Κυριάκο Βελόπουλο

Χωρίς ουσιαστικά να διαψεύσει το ρεπορτάζ των «New York Times», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλυψε πλήρως τον Άδωνι Γεωργιάδη για τις «ειδικές σχέσεις» που φέρεται να είχε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ με την Huawei και τα δώρα που φέρεται να λάμβανε από την κινεζική εταιρεία.

Στην ουσία, δηλαδή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετατρέπει την υπόθεση προνομιακής αντιμετώπισης μιας ξένης εταιρείας, από θέμα Γεωργιάδη σε ζήτημα που βαραίνει συνολικά την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη.

Ο κ. Μαρινάκης δήλωσε, επίσης, ότι η Huawei δεν συνήψε καμία σύμβαση με το Δημόσιο. Να του υπενθυμίσουμε ότι το ρεπορτάζ των New York Times δεν αναφέρεται σε σύμβαση με το Δημόσιο, αλλά σε φερόμενη διαμεσολάβηση του πρώην υπουργού Ανάπτυξης, ώστε στη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ το 2020, να μην μπουν απαγορευτικές διατάξεις για τις κινεζικές εταιρείες.

Την ίδια στιγμή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «δεν έχει ενημερωθεί» για τη φερόμενη προνομιακή μεταχείριση του Κυριάκου Βελόπουλου από την εφορία, με την ανοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που είχε ως αποτέλεσμα ζημία του Δημοσίου πάνω από 150.000 ευρώ. Έσπευσε, παρ’ όλα αυτά, να μιλήσει για «θεωρία συνωμοσίας».

Αναμένουμε από τον κ. Μαρινάκη να ενημερωθεί, για να γίνουμε σοφότεροι σχετικά με τους λόγους της στήριξης που παρείχε το ακροδεξιό κόμμα Βελόπουλου στην κυβέρνηση, ώστε να πραγματοποιηθεί το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα αλλαγής της σύνθεσης της ΑΔΑΕ πριν από λίγες ημέρες.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Με κεραλοιφές Βελόπουλου πέρασε ο κ. Μητσοτάκης το κοινοβουλευτικό «πραξικόπημα» σε βάρος της ΑΔΑΕ; – Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει άμεσα στο ρεπορτάζ του Tvxs

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

Σύμφωνα με τη δημοσιογραφική έρευνα του Tvxs, ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, φέρεται να έχει τύχει προνομιακής μεταχείρισης (στην πραγματικότητα: φορολογικής ασυλίας) από την εφορία, προκειμένου να μην αντιμετωπίσει διοικητικά μέτρα ή και ποινικές ευθύνες, σχετικά με μη πληρωμή του αντίστοιχου ΦΠΑ από τις κεραλοιφές που πουλά μαζί με τα βιβλία του.

Με την ανοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η ζημία του Δημοσίου από τις φορολογικές παραβάσεις του κ. Βελόπουλου, φέρεται να ξεπερνά τις 150.000 ευρώ μόνο για το 2017.

Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει άμεσα στα κάτωθι:

-Υπάρχει κίνδυνος άμεσης παραγραφής των συγκεκριμένων αδικημάτων, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ;

-Πραγματοποιήθηκε έλεγχος όσον αφορά την καταβολή ΦΠΑ στις πωλήσεις του κ. Βελόπουλου για τα έτη μετά το 2017;

– Προτίθεται η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή όλα τα σχετικά έγγραφα από την ΑΑΔΕ ή θα επικαλεστεί για μια ακόμη φορά το απόρρητο, εν προκειμένω το φορολογικό για τον αρχηγό της Ελληνικής Λύσης;

Σε διαφορετική περίπτωση, η συμπόρευση του κ. Μητσοτάκη με την Ακροδεξιά θα έχει και «άρωμα» φορολογικού σκανδάλου, εκτός από την δυσοσμία που άφησε πίσω το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα λίγες μέρες πριν.


Σχολιάστε εδώ