Φρένο στον κατήφορο της κυβέρνησης θέλει να βάλει ο Μητσοτάκης

Φρένο στον κατήφορο της κυβέρνησης θέλει να βάλει ο Μητσοτάκης

Την επανεκκίνηση, μετά από ένα τρίμηνο-φωτιά, με σωρεία αποτυχιών, λαθών και αστοχιών, που αμαύρωσαν το προφίλ της κυβέρνησης, θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα ο Κυρ. Μητσοτάκης. Με απώτερο στόχο να αμβλύνει τις δυσμενείς εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί στην κοινή γνώμη λόγω της κάκιστης διαχείρισης των πυρκαγιών και στη συνέχεια της καταστροφικής θεομηνίας.

Η συντριπτική πλειοψηφία (πάνω από το 60%) αμφισβητεί πλέον την ικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα μείζονα προβλήματα της καθημερινότητας και όλο και περισσότεροι αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα του περιβόητου επιτελικού κράτους. Στην προσπάθειά του να αλλάξει το κλίμα, ο κ. Μητσοτάκης πρόκειται να προωθήσει σειρά μεταρρυθμίσεων σε κρίσιμους τομείς, όπως η Υγεία, η Παιδεία και η Δικαιοσύνη, ενώ ως πρόσθετο όπλο θα χρησιμοποιήσει και την καλή πορεία της οικονομίας.

Το πρόβλημα είναι ότι οι όποιες νομοθετικές ή άλλες πρωτοβουλίες στους τομείς που προαναφέραμε δεν είναι άμεσης πολιτικής απόδοσης, άρα δεν πρόκειται να επιδράσουν προς το καλύτερο στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία. Τα τεράστια ποσά που πρέπει να διατεθούν για την ανακούφιση-στήριξη των κατοίκων της Θεσσαλίας περιορίζουν κατά πολύ τις αντοχές της οικονομίας και μαζί τις δυνατότητες της κυβέρνησης για παροχές και έξτρα δωράκια σε μεγάλες κατηγορίες πολιτών. Ήδη το «market pass» θα ισχύσει μέχρι το τέλος του χρόνου μόνο για τους κατοίκους της Θεσσαλίας, ενώ υπό εξέταση είναι το μπόνους προς τους χαμηλοσυνταξιούχους τις μέρες των Χριστουγέννων.

Ωστόσο, πέρα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να βρει το κατάλληλο φάρμακο προκειμένου να επανέλθει η αισιοδοξία στις τάξεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι, στη μεγάλη τους πλειονότητα, τα… έχουν βάψει μαύρα μετά τα γεγονότα των τελευταίων δύο μηνών. Οι περισσότεροι εξ αυτών είναι θορυβημένοι από τα μηνύματα που εισπράττουν από τις εκλογικές τους περιφέρειες, ωστόσο, ο προβληματισμός στο Μέγαρο Μαξίμου έχει να κάνει με το γεγονός ότι ελάχιστοι είναι οι βουλευτές που βγαίνουν δημόσια να υπερασπιστούν το κυβερνητικό έργο.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ