Νέα διοίκηση στο Κτηματολόγιο

Νέα διοίκηση στο Κτηματολόγιο

Όπως σας είχαμε προϊδεάσει έγινε ολοκληρωτική αλλαγή στη διοίκηση του Κτηματολογίου. Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνικού Κτηματολογίου ορίζεται ο οικονομολόγος – πληροφορικός Στέλιος Σακαρέτσιος, ως εκπρόσωπος του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 944/12.9.23).

Μέλη του ΔΣ ορίζονται εκ μέρους του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης οι αγρονόμοι – τοπογράφοι Αναστάσιος Λουκάς και Αθανάσιος Λίπας και ο οικονομολόγος Μιχαήλ Μπρούστης, ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης εκπροσωπούν οι δικηγόροι Ιωάννης Γερμανός και Βασιλική Παππά και ο οικονομολόγος Νικόλαος Φλώρος.

Ο νέος πρόεδρος του Κτηματολογίου Στέλιος Σακαρέτσιος είναι πτυχιούχος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, διαθέτει εξειδίκευση σε έργα πληροφορικής, όπως στην ανάλυση και σχεδίαση σύνθετων συστημάτων λογισμικού, και είναι ένθερμος υποστηρικτής της τεχνητής νοημοσύνης στη δημόσια διοίκηση αλλά και στην επιχειρηματικότητα.

Έχει εργαστεί για περισσότερα από 15 έτη ως επιχειρηματικός σύμβουλος σε δεκάδες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα σε έργα ψηφιακού μετασχηματισμού, ενώ μέχρι τον Ιούλιο του 2023 ήταν προϊστάμενος Ψηφιακών Λειτουργιών της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, όπου συνέβαλε σε εμβληματικά έργα, όπως η πλατφόρμα «Know Your Customer», που παρέχει πρόσβαση τραπεζικής χρηματοδότησης σε χιλιάδες επιχειρήσεις. Παράλληλα, είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και διαθέτει πιστοποίηση από την Google σε τεχνολογίες digital marketing.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ