Αποκαλυπτήρια: Η φρεγάτα ΚΙΜΩΝ ξεπρόβαλε στο γαλλικό ναυπηγείο!

Αποκαλυπτήρια: Η φρεγάτα ΚΙΜΩΝ ξεπρόβαλε στο γαλλικό ναυπηγείο!

Τέλος του μήνα τοποθετείται και το high tech ραντάρ που παρακολουθεί 800 στόχους

Οι εικόνες του Xavier Vavasseur από το Λοριάντ με την φρεγάτα ΚΙΜΩΝ F-601 να έχει μπει πλέον στο νερό μονοπωλούν το ενδιαφέρον του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο ατενίζει μέσω της πρώτης ελληνικής Belh@rra, το μέλλον του, με συγκρατημένη βεβαίως αισιοδοξία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Hellas Journal, την ερχόμενη Δευτέρα και πριν από την επίσημη τελετή που πρόκειται να γίνει την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, παρουσία του υπουργού Εθνικής άμυνας Νίκου Δένδια και του Γάλλου ομολόγου του, στην πόλη της Βρετάνης που «χτίζεται» το μέλλον του ελληνικού στόλου αναμένεται να φτάσει ο Έλληνας Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης, 48 ώρες πριν την άφιξη του πολιτικού του προϊσταμένου θα έχει την ευκαιρία να πατήσει στο κατάστρωμα της φρεγάτας ΚΙΜΩΝ και να δει ως ο πλέον ειδικός από κοντά την πρώτη ψηφιακή φρεγάτα που από το 2025 θα υπηρετεί στον στόλο.

Ο Αρχηγός θα ενημερωθεί από το ναυτικό κλιμάκιο του Λοριάν και θα έχει φυσικά συναντήσεις, με επιτελείς του ναυτικού της Συμμάχου χώρας. Τα στελέχη του ναυτικού κλιμακίου ήταν πάνω στο κατάστρωμα μαζί με εργαζόμενους της κατασκευάστριας εταιρείας και είναι εύλογο ότι αισθάνονται την δική τους δικαίωση για την δουλειά που έχουν κάνει μετά την άφιξή τους στο ναυπηγείο, το καλοκαίρι του 2022.

Πηγή: Hellas Journal
Φωτο: άνω στο κατάστρωμα της φρεγάτας ΚΙΜΩΝ βρίσκονται οι εργαζόμενοι της εταιρείας αλλά και στελέχη του ελληνικού κλιμακίου Λοριάντ τα οποία έχουν δουλέψει πολύ για την εξέλιξη του ελληνικού στόλου. Πηγή: www.navalnews.com/ Xavier Vavasseur

Σχολιάστε εδώ