Με το αέρα της πρωταθλήτριας πέρασε από τη Λεωφόρο η ΑΕΚ!

Με το αέρα της πρωταθλήτριας πέρασε από τη Λεωφόρο η ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο Αθηναϊκό ντέρμπι στη Λεωφόρο επικρατώντας με 2-1 του Παναθηναϊκού και μάλιστα με ανατροπή καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 10′ της αναμέτρησης.

Το σπουδαίο του παιχνιδιού ήταν ότι ο “Πελαδο” πήγε στη Λεωφόρο με φουλ ροτεισιν σε σχέση με το παιχνίδι με την Μπράιτον! Ο Αλεξάντερ Κάλενς έκανε ντεμπούτο ενώ βασικοί ξεκίνησαν οι Γαλανόπουλος, Μοχαμάντι, Ρότα, Ελίασον και Τσούμπερ που πήραν τις θέσεις των Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Αραούχο και Άμραμπατ.

Με σούπερ Τσουμπερ η “ένωση”, και εκτελεστή τον Πινέδα αλλά… και ένα εξαιρετικό κοουτσαρισμα του Αλμέιδα επικράτησε του Παναθηναϊκού και πέτυχε μια μεγάλη νίκη στη Λεωφόρο με τον αέρα της περσινής πρωταθλήτριας.

Ο Παναθηναϊκός είχε καταφέρει να πάρει προβάδισμα στο σκορ μόλις στο 10′ με ένα εκπληκτικό γκολ του Τζούριτσιτς αλλά το τριφύλλι ήταν καλό στην αναμέτρηση της Λεωφόρο μόνο στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα.

Από εκεί και μετά ο Αλμέιδα με συνεχείς αλλαγές στον τρόπο παιχνιδιού πήρε μέτρα δημιούργησε φάσεις, απείλησε κυρίως με τον Γκαρσία και βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με τον Τσούμπερ στο 36′ και έφτασε στην ολική ανατροπή στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 68′ του αγώνα.

Γκολάρα Τζούριτσιτς.

Δεν μπορούμε να μη σχολιάσουμε το εκπληκτικό γκολ του Τζούριτσιτς.

Ο Ιωαννίδης είδε την κίνηση του Σέρβου μέσου μέσα στην περιοχή του πέρασε τη μπάλα και ο διεθνής ποδοσφαιριστής με έναν κεραυνό από δύσκολη θέση “τρύπησε” και τα χέρια του Στάνκοβιτς για το 1-0 του Παναθηναϊκού.

Το πανό… και αποχώρηση των παικτών της ΑΕΚ

Δευτερόλεπτα πριν από την έναρξη του αγώνα, οι οργανωμένοι του Παναθηναϊκού αποκάλυψαν πανό υπέρ των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Οι παίκτες της ΑΕΚ αποχώρησαν προς τα αποδυτήρια, όμως το πανό κατέβηκε αμέσως και το ματς άρχισε με μόλις 1-2 λεπτά καθυστέρησης.

 

Διαιτητής: Σιμόνε Σότσα (Ιταλία)
Κίτρινες: Χουάνκαρ, Μπερνάρ, Παλάσιος – Μήτογλου, Αραούχο, Γκατσίνοβιτς, Γαλανόπουλος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον (3΄λ.ρ. Γεντβάι), Χουάνκαρ (79΄ Μλαντένοβιτς), Πέρεθ (70΄ Αράο), Βιλένα, Τζούριτσιτς (71΄ Παλάσιος), Μαντσίνι (78΄ Σπόραρ), Μπερνάρ, Ιωαννίδης

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Κάλενς (59΄λ.τρ. Σιμάνσκι), Μοχαμάντι (75΄ Μάνταλος), Γαλανόπουλος (63΄ Πισάρο), Πινέδα, Ελίασον, Γκατσίνοβιτς (63΄ Γιόνσον), Τσούμπερ, Γκαρσία (75΄ Αραούχο)

 


Σχολιάστε εδώ